Universiteit Leiden

nl en

Hebreeuwse taal en cultuur (BA)

Na je studie

Wat weet je en kun je als je bent afgestudeerd?

Nadat je de bachelor Midden-Oostenstudies met de afstudeerrichting Hebreeuwse taal en cultuur hebt afgerond, heb je een mooi pakket aan kennis en vaardigheden in huis waarvan je veel profijt van zult hebben in zowel je professionele als je persoonlijke leven.

  • Je bezit brede kennis over het hedendaagse Israël en ook van de geschiedenis, cultuur, religie en literatuur van dit land en de omringende regio.
  • Je kunt eenvoudige teksten in modern Hebreeuws lezen en kunt een gesprek voeren. Je hebt daarmee toegang tot de Hebreeuwse cultuur `van binnenuit’. Met wat je hebt geleerd heb je een solide basis om je kennis van het Hebreeuws verder te ontwikkelen.
  • Je kunt onderzoek doen, bronnen vinden en informatie kritisch beoordelen.
  • Je kunt goed onderbouwde en gestructureerde teksten schrijven en bent in staat informatie duidelijk te presenteren.
  • Je bent getraind in communicatieve vaardigheden en bent op je gemak in een interculturele omgeving.
  • Je hebt geleerd om onafhankelijk en kritisch te denken.
  • Je kunt zowel onafhankelijk als in teamverband werken.

Bovendien heb je bewezen dat je goed presteert, ook als je uit je comfortzone bent. Je hebt immers een complexe nieuwe taal geleerd en je hebt een periode in het buitenland gewoond. Voor veel werkgevers is dit een bewijs dat je ook complexiteit op andere gebieden aan kunt.

Vervolgstudie

De meeste van onze studenten kiezen er na hun bachelor om een vervolgstudie te doen en verder te gaan met een master in Leiden of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland. Maar ook als je na je bachelor direct de arbeidsmarkt op gaat, zul je merken dat je met jouw kennis en skills voor veel verschillende banen in aanmerking komt.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.

Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding hebben afgerond, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.

Lees meer over de arbeidsmarkt

Kim Mulder Romeijn

Alumna Midden-Oostenstudies

Kim Mulder Romeijn

"Ik werk als vertegenwoordiger Europa, het Midden-Oosten en Afrika, voor een bedrijf dat wereldwijd logistieke transporten verzorgt. Nu we ons recentelijk ook in het Midden-Oosten hebben gevestigd, is het mijn taak om dat verder te ontwikkelen en ons in het Midden-Oosten op de kaart te zetten."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier krijg je een indruk van het Career Event van 2021.

Loopbaanbegeleiding

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.