Universiteit Leiden

nl en
Informatica en Biologie - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Bioinformatica (BSc - Biologie)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Op je fiets ben je zo van je studentenkamer naar college en van de bibliotheek naar het sportcentrum. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: je vindt het allemaal in de binnenstad.

De gebouwen van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen bevinden zich op het Bio Science Park Leiden. Hier vind je bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologie sector. Het Leiden Bio Science Park behoort tot de top 5 meest succesvolle Science Parks van Europa.

Lennard Schaap

Student

Lennard Schaap

‘Na colleges ga ik vaak met studiegenoten aan het werk. Aansluitend ga ik regelmatig met studiegenoten naar activiteiten van studievereniging Leidsche Flesch. Dat is een heel actieve vereniging die allerlei activiteiten organiseert.’

Hermes Spaink

Student

Hermes Spaink

‘Ik ben lid van de studievereniging Leidsche Flesch, daar ga ik vaak koffie halen. Ook ga ik regelmatig mee met activiteiten. Zo ben ik mee geweest op het eerstejaarsweekend en de eerstejaarsexcursie: een weekend naar Cambridge en Birmingham, heel erg leuk.’

Studievereniging de Leidse Biologen Club

Als biologie / bioinformatica student kun je lid worden van de Leidse Biologen Club. Hier combineer je activiteiten van je vakgebied met gezelligheid. Regelmatig organiseert LBC lezingen, excursies, filmavonden, borrels en feesten. Lid worden van LBC is een goede manier om je studiegenoten beter te leren kennen.

Studentenverenigingen

Je kunt ook lid worden van een vereniging waarbij je persoonlijke talenten ontwikkelt zoals muziek, zang of sport. Bekijk hier welke vereniging bij je past.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.