Universiteit Leiden

nl en

Seminar Burgerlijk Procesrecht bij Hoge Raad

Op 11 november 2022 presenteerden diverse (interne en externe) promovendi op het terrein van het burgerlijk procesrecht hun onderzoek. Het seminar vond plaats in het gebouw van de Hoge Raad der Nederlanden.

De deelnemers aan het congres (Deze en bovenstaande foto zijn genomen in het gebouw van de Hoge Raad)

De promovendi Frank Bentvelzen, Julie Reynders, Marije Ploum, Gert Jan Boeve, Tim Kluwen, Joost van der Helm, Hetty de Rooij en Patrick Koerts spraken over het onderwerp van hun proefschrift. Elke presentatie werd gevolgd door een discussie (waaraan ook andere procesrechtelijke promovendi meededen). Ook werden presentaties gegeven door Wannes Vandenbussche, als bezetter van de TPR wisselleerstoel dit academisch jaar te gast in Leiden, en Karlijn Teuben, raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden. Het seminar was een initiatief van Bart Krans en werd georganiseerd door promovendi Floor Veldhuis (die ook optrad als dagvoorzitter) en Gert Jan Boeve.

Na het inhoudelijke deel volgde een rondleiding door het gebouw van de Hoge Raad onder de bezielende leiding van Hans Storm (griffier bij de Hoge Raad). Een borrel, diner (en – inderdaad -  wederom borrel) in het Haagsche sloten de dag feestelijk af. Waarlijk een inspirerende dag civiel procesrecht. De roep om een volgende editie was meer dan eens te horen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.