Universiteit Leiden

nl en

Wetenschappers afdeling Encyclopedie over onthoofde leraar Samuel Paty

Afshin Ellian, Paul Cliteur en Raisa Blommestijn schreven afzonderlijk over de onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty en de reacties daarop.

Hoogleraar Afshin Ellian schreef een column in de Telegraaf over de onthoofding van de Franse leraar, en dan met name de reactie van de Turkse president Erdogan daarop. 'Erdogan veroordeelde Tsjetsjeense dader niet, maar hij veroordeelde de Franse regering', schrijft Ellian. Lees hier de column in de Telegraaf.

In Elsevier Weekblad Magazine vraagt hoogleraar Paul Cliteur zich af wat deze actie betekent voor de toekomst van het onderwijs in West-Europese landen. 'Welke geschiedenisleraar gaat na deze onthoofding het probleem van de vrijheid van expressie nog in de klas bespreken?', vraagt Cliteur zich af. Lees hier de column in Elsevier Weekblad.

Eveneens staat in Elsevier Weekblad een opiniestuk van onderzoeker/docent Raisa Blommestijn. Zij schrijft onder meer over kloof die in Frankrijk door dit soort acties ontstaat. 'Door dergelijke extremistische aanslagen groeit in Frankrijk een steeds diepere kloof tussen de islamitische gemeenschap aan de ene kant en de seculiere staat aan de andere kant.' Lees het opiniestuk in Elsevier Weekblad.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.