Universiteit Leiden

nl en

Koninklijke onderscheiding voor Adam Cohen

Hoogleraar Klinische Farmacologie Adam Cohen heeft bij zijn afscheid op 9 november een koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Henri Lenferink. Cohen werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Cohen was sinds 1994 hoogleraar Klinische Farmacologie en was 30 jaar lang de directeur van het Centre of Human Drugs Research, gevestigd op het Bio Science Park. Als hoogleraar stond hij bekend om zijn zeer creatieve wetenschappelijke en vernieuwende geest en zijn naam kreeg nationaal en internationaal uitgebreide erkenning. 

De vele nevenfuncties die Adam Cohen heeft bekleed hebben veel maatschappelijke impact gehad. Hij was vicevoorzitter van de Centrale Commissie Mensgebonden onderzoek, lid van de Gezondheidsraad en van de adviesraden van de Nederlandse Trombose Stichting en van de Nederlandse Diabetes Pati├źnten Vereniging. Daarnaast was Cohen redacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, het meest toonaangevende medische tijdschrift van ons land, alsmede redacteur en hoofdredacteur van het British Journal of Clinical Pharmacology.

Lees verder bij het LUMC

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.