Universiteit Leiden

nl en

Veni-subsidie voor Botond Szabó

Wiskundige Botond Szabó heeft een Veni-sibsidie binnengehaald voor zijn onderzoek 'Bayesiaanse onzekerheidsbepaling in complexe modellen'.

Bayesiaanse onzekerheidsbepaling wordt veel gebruikt in de praktijk in allerlei verschillende toepassingsgebieden, waaronder de genetica, financiële modellen, epidemiologie en kunstmatige intelligentie. In sommige gevallen is zo’n uitspraak echter fundamenteel misleidend. Het doel van dit project is om vast te stellen in welke gevallen Bayesiaanse onzekerheidsuitspraken vertrouwd kunnen worden.

19 Veni's voor Leidse wetenschappers

19 veelbelovende Leidse onderzoekers kunnen de komende jaren hun onderzoeksplan realiseren dankzij een Veni-financiering van NWO. De 19 subsidies in Leiden zijn verdeeld over 7 vrouwelijke en 12 mannelijke wetenschappers. De vakgebieden waarin de wetenschappers actief zijn, zijn divers en lopen uiteen van psychologie tot sterrenkunde.

De Veni maakt deel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO. Dit financieringsinstrument biedt wetenschappers in verschillende stadia van hun carrière een mogelijkheid tot financiering. Wetenschappers die tot maximaal drie jaar geleden zijn gepromoveerd kunnen een aanvraag voor een Veni-subsidie doen. De Veni-subsidie bedraagt maximaal €250.000. In totaal ontvangen dit jaar 158 wetenschappers een Veni.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.