Universiteit Leiden

nl en

Veni-subsidie voor sterrenkundige Hacar

Sterrenkundige Alvaro Hacar heeft een Veni-subsidie binnengehaald voor zijn onderzoek ORION-4D over de geboorte van sterren.

Dit onderzoek moet antwoord geven op de vraag of lichte sterren zoals onze zon op dezelfde manier geboren worden als zware sterren in het sterrenbeeld Orion. Hacar is van plan om nieuwe radio waarnemingen van de Orion wolk te combineren met innovatieve meettechnieken. Met de resultaten kunnen bestaande theorieën over de geboorte van zowel lichte als zware sterren getest worden. Hacar hoopt op deze manier meer te weten te komen over de manier waarop de meeste sterren in onze Melkweg geboren worden.    

19 Veni's voor Leidse wetenschappers

19 veelbelovende Leidse onderzoekers kunnen de komende jaren hun onderzoeksplan realiseren dankzij een Veni-financiering van NWO. De 19 subsidies in Leiden zijn verdeeld over 7 vrouwelijke en 12 mannelijke wetenschappers. De vakgebieden waarin de wetenschappers actief zijn, zijn divers en lopen uiteen van psychologie tot sterrenkunde.

De Veni maakt deel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO. Dit financieringsinstrument biedt wetenschappers in verschillende stadia van hun carrière een mogelijkheid tot financiering. Wetenschappers die tot maximaal drie jaar geleden zijn gepromoveerd kunnen een aanvraag voor een Veni-subsidie doen. De Veni-subsidie bedraagt maximaal €250.000. In totaal ontvangen dit jaar 158 wetenschappers een Veni.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.