Universiteit Leiden

nl en
Nicolas Raymond

Persoonsgerichte politiek: Waarom kleine staten ertoe doen

Politicoloog Wouter Veenendaal heeft een NWO Veni-beurs ontvangen voor zijn onderzoek naar politieke stabiliteit in kleine staten. 'Ik vind kleine staten fascinerend, omdat ze bijna altijd uitgesloten worden bij vergelijkend onderzoek. Terwijl ze vaak juist de bestaande theorieën in de politieke wetenschap op de proef stellen.'

Dr. Wouter Veenendaal

Veenendaal, werkzaam als onderzoeker bij het Koninklijk Instituut van Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), is één van de 19 Leidse ‘jonge excellente onderzoekers’ die dit jaar een Veni-beurs kregen van de NWO. 'Mijn project onderzoekt het effect van kleinschaligheid en informele relaties op politieke stabiliteit. Ik kijk vooral naar de manier waarop persoonlijke relaties kunnen bijdragen aan de afwezigheid van politieke crises en geweld.'

Lees het hele interview over het onderzoek en de Veni-aanvraag strategie van Wouter Veenendaal op de Engelstalige pagina:
Face-to-face politics: why small states matter.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.