Universiteit Leiden

nl en

Sara Polak ontvangt Rubicon-beurs

De NWO heeft een Rubicon-beurs toegekend aan Sara Polak. Per september zal zij 12 maanden onderzoek doen bij het International Graduate Centre for the Study of Culture aan de Justus-Liebig Universität in Giessen, Duitsland.

Spoken uit het verleden

De Rubicon-beurs ondersteunt het project From Dormant to Disruptive Memory: Ebola in the American Imagination, dat op het snijvlak van postkolonialisme en memory studies ligt. Polak onderzoekt de manier waarop de Ebola-epidemie in West-Afrika politiek-incorrecte culturele herinneringen in de VS aanwakkerde. Door Amerikaanse uitingen op Twitter te analyseren, toont dit project aan dat angstepidemieën spoken uit het slavernijverleden van de VS doen herleven. 

 

Rubicon

Rubicon is een financieringsinstrument van de NWO voor recent gepromoveerde wetenschappers om ervaring op te doen aan buitenlandse topinstituten als opstap voor een wetenschappelijke carrière. Bezoek de website van de NWO voor meer informatie. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.