Universiteit Leiden

nl en

Zakia Shiraz

Universitair docent

Naam
Dr. Z. Shiraz
Telefoon
+31 70 800 9506
E-mail
z.shiraz@fgga.leidenuniv.nl

Dr. Zakia Shiraz is universitair docent Inlichtingen en Veiligheid, gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse politieke geschiedenis en veiligheid. Haar onderzoek verbindt regiostudies, internationale veiligheid- en inlichtingenstudies. In 2024 kreeg ze een Startersbeurs voor haar onderzoek naar inlichtingen in het Zuiden. Dit project ontwikkelt een nieuwe onderzoekslijn in 'Regional Intelligence Studies' met als doel te onderzoeken wat de impact is van bestuurlijke verschuivingen en conflictdynamiek op inlichtingendiensten in Afrika, Zuid-Azië en Latijns-Amerika.

Meer informatie over Zakia Shiraz

Dr. Zakia Shiraz is universitair docent Inlichtingen en Veiligheid, gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse politieke geschiedenis en veiligheid. Haar onderzoek verbindt regiostudies, internationale veiligheid- en inlichtingenstudies. Ze heeft gepubliceerd in International Affairs, International History Review en Third World Quarterly.

Haar onderzoek betreft de geschiedenis van gewelddadige conflicten en vredesonderhandelingen in Colombia. In 2024 ontving ze een Startersbeurs voor haar onderzoek naar inlichtingen in het mondiale zuiden. Dit project ontwikkelt een nieuwe onderzoekslijn in 'Regional Intelligence Studies' met als doel te onderzoeken wat de impact is van bestuurlijke verschuivingen en conflictdynamiek op inlichtingendiensten in Afrika, Zuid-Azië en Latijns-Amerika.
 
Zakia Shiraz is de promotor van het Honours College FGGA. Ze maakt deel uit van de adviescommissie voor de Cambridge Review of International Affairs.

Zakia Shiraz voltooide haar PhD in 'Politics and International Studies' aan de Universiteit van Warwick, en deed daar ook postdoctoraal onderzoek aan het Institute of Advanced Study en het Centre for Interdisciplinary Methodologies. Voordat ze bij de Universiteit Leiden kwam, was ze docent Internationale Politiek aan de Universiteit van Leicester.

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Institute of Security and Global Affairs
  • Intelligence

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.35

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.