Universiteit Leiden

nl en

Wouter Veenendaal

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. W.P. Veenendaal
Telefoon
+31 70 800 3392
E-mail
w.p.veenendaal@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-5572-4669

Wouter Veenendaal is als Universitair Hoofddocent Politicologie verbonden aan het Instituut Politieke Wetenschap.

Meer informatie over Wouter Veenendaal

Wouter Veenendaal is Universitair Hoofddocent Politicologie.

Hij studeerde en promoveerde aan de Universiteit Leiden, en zijn dissertatie werd in 2014 bekroond met de Jaarprijs Politicologie van de Nederlandse Kring voor de Wetenschap der Politiek.

Veenendaals onderzoek richt zich op de effecten van bevolkingsgrootte op politiek en democratie, met een specifieke focus op politiek in kleine (eiland)staten. Hij is (co)auteur van Politics and Democracy in Microstates (Routledge, 2014), Democracy in Small States: Persisting Against All Odds (Oxford University Press, 2018) en Population and Politics: The Impact of Scale (Cambridge University Press, 2020).

Van 2014 tot 2016 was Veenendaal als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), waar hij in het kader van het door NWO gefinancierde project Confronting Caribbean Challenges onderzoek deed naar de zes Nederlandse Caribische eilanden. In 2016 verwierf hij een NWO Veni-subsidie voor zijn onderzoeksproject When Things Get Personal: Explaining Political Stability in Small States (2017–2020).

Op dit moment werkt Veenendaal voornamelijk aan zijn NWO Vidi-project Downsize My Democracy? The Democratic Consequences of Decentralization (2021-2026), dat zich richt op het functioneren van de lokale en regionale democratie in Europese landen.

Curriculum vitae Wouter Veenendaal

Universitair hoofddocent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Politieke Wetenschap

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 6.05

Contact

Publicaties

  • University of Malta External Member MSc Thesis Committee
  • Freedom House Consultant
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.