Universiteit Leiden

nl en

Miranda Sentse

Universitair docent

Naam
Dr. M. Sentse
Telefoon
+31 71 527 6263
E-mail
m.sentse@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-7915-0252

Sinds 2016 werkt dr. Miranda Sentse als universitair docent bij het Instituut Strafrecht en Criminologie.

Meer informatie over Miranda Sentse

Sinds 2016 werkt dr. Miranda Sentse als universitair docent bij het Instituut Strafrecht en Criminologie. Na een studie pedagogische wetenschappen en een onderzoeksmaster gedragswetenschappen in 2006 (Cum Laude) aan de Radboud Universiteit, verkreeg zij haar PhD in sociologie in 2010 (Cum Laude) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna heeft zij als postdoc onderzoek verricht aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (psychiatrie) en binnen een gecombineerde functie aan de Rijksuniversiteit Groningen (sociologie) en de Universiteit van Turku in Finland (psychologie). Van 2014 tot 2016 heeft dr. Sentse gewerkt als universitair docent pedagogische wetenschappen aan de Erasmus Universiteit. Tussen haar promotie- en postdoc projecten heeft zij ook nog gewerkt als basispsycholoog bij Accare, het universitair centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie.

Onderzoek

Gegeven haar achtergrond is het onderzoek van dr. Sentse sterk interdisciplinair van aard en richt zich op hoe gedrag van personen is gerelateerd aan de context waarin zij zich begeven. Zij richt zich met name op de interactie tussen de persoon en het sociale netwerk in het voorspellen van probleemgedrag. Door geavanceerde statistische technieken toe te passen, waaronder longitudinale sociale netwerk analyse, multilevel analyse en groeicurve modellen, heeft dr. Sentse aangetoond dat probleemgedrag zoals delinquentie en pesten afhankelijk zijn van zowel iemands’ sociale status in de groep als de groepsnormen van het sociale netwerk waarin iemand zich bevindt.

Tegenwoordig past zij deze bevindingen ook toe op de gevangeniscontext, via een pilot onderzoek naar sociale netwerken in detentie dat zij heeft gecoördineerd binnen het grotere, nationale leefklimaat onderzoek (LIC study) in gevangenissen.

Dr. Sentse is ook lid van het Erasmus Urban Youth Lab en treedt hier binnen op als copromotor van Lois Schenk, PhD student op het project “Bridging the gap between science and practice: vulnerable youth in major cities”.

Expertise: pesten, antisociaal gedrag, invloed van leeftijdgenoten, multilevel analyse, sociale netwerk analyse

Onderwijs

Dr. Sentse coördineert vakken in de bachelor criminologie (Daders, BA1) en in het facultaire Honours programma (Criminaliteitsbestrijding) en begeleidt studenten in hun Bachelor en Master scriptie.

Miranda is tevens coördinator van de decentrale selectie procedure van de opleiding criminologie.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.16

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.