Universiteit Leiden

nl en

Miranda Sentse

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. M. Sentse
Telefoon
+31 71 527 6263
E-mail
m.sentse@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-7915-0252

Miranda Sentse is als Universitair Hoofddocent verbonden aan het Instituut voor Strafrecht en Criminologie.

Meer informatie over Miranda Sentse

Miranda Sentse is als Universitair Hoofddocent verbonden aan het Instituut voor Strafrecht en Criminologie.

Na een studie pedagogische wetenschappen en een onderzoeksmaster Behavioral Sciences aan de Radboud Universiteit (Cum Laude), verkreeg zij haar PhD in 2010 (Cum Laude) binnen het Interuniversity Center for Social Science Theory and Methodology (ICS) aan de Rijksuniversiteit Groningen. In deze periode heeft zij ook drie maanden als visiting scholar aan de University of New Orleans gewerkt met prof. Robert Laird en prof. Paul Frick. Daarna heeft zij als postdoc onderzoek verricht aan het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Universiteit van Turku in Finland. Tussen haar promotie- en postdoc projecten heeft zij ook gewerkt als basispsycholoog bij Accare, het universitair centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie.

Onderzoek

Het onderzoek van Miranda is interdisciplinair van aard en richt zich op de interactie tussen de persoon en het sociale netwerk in het voorspellen van probleemgedrag. Met behulp van geavanceerde statistische technieken, waaronder longitudinale sociale netwerk analyse, multilevel analyse en groeicurve modellen, onderzoekt zij hoe groepsnormen en iemands sociale status in de groep samenhangen met individueel gedrag.

Dit doet zij ook binnen de gevangeniscontext, onder andere via een pilot onderzoek naar sociale netwerken in detentie dat zij heeft gecoördineerd binnen het grotere, nationale leefklimaat onderzoek in gevangenissen (Life in Custody study). Binnen de LIC studie is Miranda betrokken als senior onderzoeker en begeleider en copromotor van PhD studenten.

Daarnaast is Miranda lid van het Erasmus Urban Youth Lab binnen het project Bridging the gap between science and practice: vulnerable youth in major cities. In dit project was zij onderdeel van het begeleidingsteam van Margriet Lenkens en copromotor van Lois Schenk, die inmiddels beiden hun proefschrift succesvol hebben verdedigd.

Onderwijs

Miranda coördineert vakken in de bachelor Criminologie, in de master Criminaliteit en Veiligheidsbeleid en in het Honours College Law. Daarnaast begeleidt zij Bachelor, Master en PhD studenten.

Organisatie

Miranda is afdelingssecretaris en lid van het managementteam van de afdeling Criminologie. Daarnaast is zij voorzitter van de Commissie Ethiek en Data van de faculteit Rechtsgeleerdheid. Drie jaar lang was zij tevens coördinator van de decentrale selectie procedure van de Bachelor opleiding Criminologie.

Universitair hoofddocent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 3.16

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.