Universiteit Leiden

nl en

Helen Pluut

Universitair docent

Naam
Dr. H. Pluut
Telefoon
+31 71 527 5386
E-mail
h.pluut@law.leidenuniv.nl

Helen Pluut is sinds september 2016 verbonden aan het Instituut voor Fiscale en Economische vakken bij de afdeling Bedrijfswetenschappen als universitair docent. Zij houdt zich bezig met vraagstukken op het gebied van de organisatiepsychologie.

Meer informatie over Helen Pluut

Dr. Helen Pluut is sinds september 2016 verbonden aan de afdeling Bedrijfswetenschappen als universitair docent. Voordat zij naar Leiden Universiteit kwam, werkte ze een jaar aan de National University of Singapore. Begin 2016 verdedigde zij haar proefschrift aan Tilburg University. In haar promotieonderzoek richtte zij zich op conflicten die ontstaan tussen de verschillende levensrollen en levensdomeinen die mensen aannemen. Ze behaalde haar bachelor Organisatiewetenschappen aan Tilburg University en rondde hier tevens de onderzoeksmasteropleiding Sociale en Gedragswetenschappen af.

Dr. Pluut houdt zich bezig met verscheidene vraagstukken op het gebied van de arbeidspsychologie, zoals werkattitudes, emoties, (eu)stress, motivatie, ‘organizational citizenship behaviors’, balans tussen werk en privé, en groepsdynamiek. Haar werk is gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften als European Journal of Work and Organizational Psychology en British Journal of Psychology. Haar huidige projecten richten zich met name op hoe aspecten van het werk het familieleven van medewerkers beïnvloeden en in hoeverre sociale steun medewerkers kan helpen werk-familiebalans te vinden. Zij heeft ook belangstelling in haar onderzoek voor psychologische vraagstukken in de context van organisaties in crisistijd. Aan de Leiden Law School verzorgt Dr. Pluut de vakken People & Organizations en Mediation & Negotiation.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Bedrijfswetenschappen

Werkadres

Rapenburg 38
2300 RA Leiden
Kamernummer 102

Contact

Publicaties

  • Work and Organizational Psychology Research Center van Babes-Bolyai University in Roemenië External collaborator

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie