Universiteit Leiden

nl en

Helen Pluut

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. H. Pluut
Telefoon
+31 71 527 5386
E-mail
h.pluut@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-2119-6105

Dr. Helen Pluut is universitair hoofddocent en werkt sinds september 2016 bij de afdeling Bedrijfswetenschappen van de Leiden Law School.

Meer informatie over Helen Pluut

Helen studeerde Organisatiewetenschappen aan Tilburg University en rondde hier tevens de research master Sociale en Gedragswetenschappen af. Begin 2016 verdedigde zij haar proefschrift aan Tilburg University. Haar promotieonderzoek ging over de conflicten die ontstaan tussen de verschillende levensrollen die mensen aannemen. Voordat zij naar Leiden kwam, werkte ze een jaar aan de National University of Singapore (NUS) Business School. 

Helen heeft artikelen gepubliceerd over een scala aan onderwerpen, zoals collaboratief leren in het hoger onderwijs, groepsdynamiek, welzijn van werknemers en het belang van sociale steun, diversiteit en gender, carrièrebeslissingen en de balans tussen werk en privé. Zij doet veelal dagboekstudies. Haar werk op het gebied van de organisatiepsychologie is verschenen in internationale tijdschriften als Organizational Behavior and Human Decision Processes en European Journal of Work and Organizational Psychology. Daarnaast doet Helen empirisch-juridisch onderzoek met een duidelijk interdisciplinair karakter. Zij werkt daarbij samen met juristen en heeft gepubliceerd in bladen als Ars Aequi en NJB

Helen is projectleider van het facultaire onderzoeksproject Empirical Legal Studies voor het sectorplan Rechtsgeleerdheid. Ook is Helen lid van de Young Academy LeidenZij was van 2019 t/m 2021 de (vice)voorzitter van de YAL. 

Universitair hoofddocent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Bedrijfswetenschappen

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.26

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Advances.in/psychology Editorial board member
  • Frontiers in Psychology Editorial board member
  • Work and Organizational Psychology Research Center van Babes-Bolyai University in Roemenië External collaborator
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.