Universiteit Leiden

nl en

Helen Pluut

Universitair docent

Naam
Dr. H. Pluut
Telefoon
+31 71 527 5386
E-mail
h.pluut@law.leidenuniv.nl

Dr. Helen Pluut is sinds september 2016 verbonden aan de afdeling Bedrijfswetenschappen als universitair docent. Voordat zij naar Leiden kwam, werkte ze een jaar aan de National University of Singapore.

Meer informatie over Helen Pluut

Dr. Helen Pluut is sinds september 2016 verbonden aan de afdeling Bedrijfswetenschappen als universitair docent. Voordat zij naar Leiden kwam, werkte ze een jaar aan de National University of Singapore.

Helen studeerde Organisatiewetenschappen aan Tilburg University en rondde hier tevens de research master Sociale en Gedragswetenschappen af. Begin 2016 verdedigde zij haar proefschrift aan Tilburg University. Haar promotieonderzoek ging over de conflicten die ontstaan tussen de verschillende levensrollen die mensen aannemen.

Na artikelen gepubliceerd te hebben op het gebied van collaboratief leren in het hoger onderwijs, houdt Helen zich momenteel bezig met verscheidene vraagstukken op het gebied van de organisatiepsychologie. Haar onderzoeksinteresse gaat daarbij uit naar groepsdynamiek, sociale steun, medewerkerswelzijn en de balans tussen werk en privé. Haar werk is verschenen in internationale tijdschriften als Organizational Behavior and Human Decision Processes, Journal of Vocational Behavior en European Journal of Work and Organizational Psychology.

Daarnaast heeft Helen belangstelling voor interdisciplinair onderzoek waarbij ze haar sociaalwetenschappelijke achtergrond en kennis van empirische methoden anderszins kan benutten. Zo heeft Helen gepubliceerd in juridische bladen als Ars Aequi.

Helen verzorgt de vakken People & Organizations en Negotiation & Mediation aan de Leiden Law School. Tevens verzorgt zij het vak Leading & Managing People aan het LIACS.

Met ingang van januari 2019 is Helen vicevoorzitter en lid van de Young Academy Leiden.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Bedrijfswetenschappen

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.30

Contact

Publicaties

  • Work and Organizational Psychology Research Center van Babes-Bolyai University in Roemenië External collaborator

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie