Universiteit Leiden

nl en

Hans-Martien ten Napel

Universitair hoofddocent

Naam
Mr.dr. H.M.T.D. ten Napel
Telefoon
+31 71 527 7710
E-mail
h.m.t.d.tennapel@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-9824-0878

Hans-Martien ten Napel is universitair hoofddocent Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. Voor zijn overstap naar de rechtenfaculteit doceerde hij aan het Instituut voor Politieke Wetenschap van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Hij was als ‘Post-Doctoral Fellow’ verbonden aan het Minda de Gunzburg Center for European Studies aan Harvard University (Cambridge, MA).

Meer informatie over Hans-Martien ten Napel

Gedurende het academisch jaar 2014-2015 verbleef hij als ‘Research Fellow in Legal Studies’ aan het Center of Theological Inquiry in Princeton, NJ. Aldaar nam hij deel aan een interdisciplinair onderzoeksproject, getiteld ‘Law and Religious Freedom’. Als vrucht van het fellowship verscheen in 2017 de monografie Constitutionalism, Democracy and Religious Freedom. To Be Fully Human verschenen bij Routledge (2017; paperbackeditie, 2019).

Recentelijk was hij voorts onder meer co-redacteur en co-auteur van de bundels Een nieuwe politieke formule. Ideeën voor staat en samenleving geïnspireerd door Alexis de Tocqueville (2021) en Het radicale midden overzee. Verkenningen van het postliberalisme  (2021).

In voorbereiding zijn twee internationale vervolgbundels over deze zelfde onderwerpen, alsmede een nieuwe monografie over ‘Re-connecting Constitutional Law and Natural Law’ (werktitel). Sinds 2015 maakt hij deel uit van de redactie van het Tijdschrift voor Religie, Recht en Beleid (Boom Juridische uitgevers). Sinds 2021 is hij tevens Senior Fellow aan het Center for Religion, Culture & Democracy in Plano, TX.

Universitair hoofddocent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Staats- en Bestuursrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C1.11

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Center for Religion, Culture & Democracy Senior Fellow
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.