Universiteit Leiden

nl en

Anika Bexkens

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. A. Bexkens
Telefoon
+31 71 527 6566
E-mail
a.bexkens@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-9577-8661

Anika Bexkens is universitair hoofddocent bij Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Anika Bexkens

Kort CV

Anika Bexkens is universitair hoofddocent bij Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden. Ze combineert deze functie met haar werk als GZ-psycholoog in opleiding tot Specialist bij GGZ Delfland, afdeling Jeugd. 

Anika behaalde in 2007 haar master’s titel aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze in 2013 ook promoveerde tot doctor. Haar promotieonderzoek was gericht op risicogedrag bij adolescenten met een licht verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. Tijdens dit scientist-practitionerproject volgde zij ook de GZ-opleiding, welke zij afrondde in 2011.

Onderzoek

Haar huidige onderzoek gaat over de gevoeligheid voor groepsdruk bij jongeren met een licht verstandelijke beperking en het verminderen hiervan bij jongeren met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast maakt zij zich hard voor het ontwikkelen van een visie op ondersteuning aan leerlingen met een licht verstandelijke beperking in het passend onderwijs. 

Universitair hoofddocent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 3B46

Contact

Publicaties

  • Rino Groep Hoofdopleider GZ opleiding K&J, regio Leiden
  • GGZ Delfland Klinisch Psycholoog
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.