Universiteit Leiden

nl en

In de Mare: Prof. Dr. Joanita Vroom over het Van Steenis depot

In een afgesloten ruimte in het Van Steenisgebouw staan honderden dozen onder TL-lichten te wachten tot iemand ze komt bekijken. De wirwar van handgeschreven en gedrukte labels verraadt hoe vaak de collectie al is gereorganiseerd, verhuisd en opnieuw ingedeeld. Dozen vol potscherven en aardewerk, menselijke botten, grondboormonsters en vuurstenen zijn het resultaat van vele decennia aan opgravingen door Leidse archeologen.

Prof. Dr. Joanita Vroom

Joanita Vroom, hoogleraar Archeologie van Middeleeuws en Vroegmodern Eurazië, coördineert het Leiden Inventory of the Depot om de collectie beter te documenteren en archiveren, ze vertelt hierover in Leids Universitair Weekblad Mare.

Lees meer

Mare artikel
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.