Universiteit Leiden

nl en

Sara Polak over de bestorming van het Capitool op NPO 1 en VRT

Een ‘enorme schok’ en een ‘ongekende aanval’ op de democratie. De afgelopen dagen was er veel media-aandacht voor de bestorming van het Capitool in Washington. Amerikanist Sara Polak sprak erover in twee radioprogramma’s.

In het programma Stax&Toine van NPO Radio 1 sprak Polak over de mogelijkheid dat president Donald Trump wordt afgezet.  Ze verwacht dat die kans klein is, omdat in een dergelijke procedure een grote rol is weggelegd voor de vicepresident: ‘Na jarenlang Trumps schoothondje geweest te zijn, heeft Mike Pence zich een klein beetje van hem gedistantieerd. Maar als hij op dit moment zou zeggen: “Trump is dusdanig incapabel dat we hem uit het ambt moeten zetten”, waar was hij dan eerder mee bezig?’ 

In het programma De Ochtend van de Belgische zender VRT ging Polak onder meer in op de gevolgen voor de Republikeinse partij: ‘Ineens is het een keus geworden: ben je voor of ben je tegen Trump? Het is bijna een splitsing in de partij die zich nu aftekent.’ 

Meer weten?

Luister het hele interview uit Stax&Toine op de website van NPO Radio.

Luister het hele interview uit De Ochtend op de website van Radio 1 (België).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.