Universiteit Leiden

nl en

Afshin Ellian: aftreden kabinet geen goed idee

Alles wijst erop dat het kabinet zal gaan aftreden vanwege het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire. Het kabinet overlegt nog over de te nemen beslissing.

Afshin Ellian

In het televisieprogramma Op1 geeft hoogleraar Encyclopedie van de Rechtswetenschap Afshin Ellian zijn mening over het eventueel aftreden van het kabinet. 'Het is geen goed idee om op te stappen', zegt hij. 'Dat is vooral een principieel standpunt. Het gaat om een heel zwaar rapport. Het bekritiseert niet alleen het kabinet, maar ook het parlement. Het gaat om een ongekend onrecht, gepleegd door de hele Staat der Nederlanden: de rechtsprekende macht, de uitvoerende macht en de wetgevende macht. Dan is het eigenlijk een heel licht gebaar dat het kabinet twee maanden voor de verkiezingen aftreedt.'

Volgens Ellian moet er eerst een debat plaatsvinden. 'Zo neem je je verantwoordelijkheid. Het kabinet moet eerst met het parlement praten.'

Bekijk de hele uitzending van Op1.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.