Universiteit Leiden

nl en

Reinout Vriesendorp zet vraagtekens bij Wet versterking positie curatoren

De faillissementscuratoren in ons land zijn negatief over de per 1 juli in werking getreden Wet versterking positie curatoren. Hun positie is nauwelijks versterkt, maar ze hebben er wel een extra taak bij: fraude opsporen. Ook Reinout Vriesendorp, hoogleraar insolventierecht, vraagt zich af of een verplichte fraudeonderzoek wel zin heeft. ‘Soms gaat een bedrijf failliet omdat klanten niet betalen of omdat de afzetmarkt inzakt. Kan gebeuren. Shit happens.’

In het tijdschrift Mr. noemt Vriesendorp een alternatief. ‘Het is veel beter om aan die crediteuren te vragen of zij akkoord zijn met verder onderzoek naar onregelmatigheden – wat volgens mij gewoon een taak is van het OM.’

Lees nu het hele artikel op de website van het tijdschrift Mr.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.