Universiteit Leiden

nl en

Dirk Visser als deskundige bij De Rijdende Rechter

Dirk Visser, hoogleraar intellectueel eigendomsrecht, zat op dinsdag 7 maart 2017 als deskundige bij het programma ‘De Rijdende Rechter'. Zijn deskundigheid op het gebied van intellectueel eigendomsrecht was nodig om een uitspraak te doen in een zaak omtrent het hergebruik van een foto met auteursrecht op het internet.

De aflevering van De Rijdende Rechter (Dirk Visser in beeld vanaf 24:36) stond in het teken van Jetty Kuiper, die tien jaar geleden een foto van een beschuit met muisjes op haar website plaatste. Toen zij jaren later een e-mail ontving van de advocaat van het Belgische bedrijf Permission Machine, schrok ze zich rot. Ze werd gesommeerd voor 820 euro voor auteursrechtinbreuk. Jetty Kuiper was zich van geen kwaad bewust.

Waarschuwing

Eerder waarschuwde Visser al voor het hergebruik van foto’s van en op internet in zijn column in tijdschrift Mr. Ook publiceerde hij hierover op het Leiden Law Blog.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.