Universiteit Leiden

nl en

Jerfi Uzman over president Trump en zijn inreisverbod

Jerfi Uzman, universitair docent Staats- en Bestuursrecht, was te gast bij BNR Nieuwsradio. In het programma Juridische Zaken ging hij in op de bloedstollende juridische strijd en de relatie tussen de rechterlijke macht en de president in de VS.

Sinds president Donald Trump een inreisverbod voor burgers uit zeven landen instelde, zijn de Verenigde Staten en de wereld  in rep en roer. Vorige week zette een rechter uit Seattle een streep door het verbod. De president haalde fel uit op Twitter: mogelijke terreurdaden zouden de schuld zijn van die ‘zogenaamde rechter’. Gisteravond diende het hoger beroep voor een hof in San Francisco.

Beluister hier de uitzending van dinsdag 7 februari.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.