Universiteit Leiden

nl en

Dirk Visser: 'Honderden euro's voor één fotootje'

Hoogleraar intellectueel eigendomsrecht Dirk Visser waarschuwt in zijn column in Mr. voor het hergebruiken van een foto van en op internet, want dat kan zomaar honderden euro's kosten. Veel particulieren en ondernemers plukken een foto van internet en plaatsen deze zonder bronvermelding op hun eigen website. 'Een kostbare vergissing', aldus Visser.

Dirk Visser geeft in zijn column in Mr. aan dat hij steeds meer van dit soort uitspraken van kantonrechters constateert. 'De handhaving van fotoauteursrechten op internet is een winstgevend businessmodel geworden voor sommige fotografen en hun advocaten.' Visser adviseert dan ook met klem: 'hergebruik niet zomaar een foto van en op internet, want dat kost honderden euro’s'.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.