Logo Universiteit Leiden.

nl en

Medicijnen ontdekken en ontwikkelen

De gezondheidszorg verbeteren met onze wetenschappelijke ontdekkingen, dat is het doel van het Leidse onderzoek naar geneesmiddelen. En daar komt veel bij kijken. Ons onderzoek begint bij de ontdekking van de werking van een stof en gaat soms zelfs door tot de ontwikkeling van een geneesmiddel voor de patiënt. Een lang en kostbaar traject, waarvoor we al onze kennis en kunde bundelen.

In Leiden maken we de verbinding tussen het lab en de kliniek. We profiteren van de kennis die we opdoen bij de ontdekking en ontwikkeling van een stof voor een geneesmiddel. Zo weet je eerder of een bepaalde stof te gebruiken is, en of het zinvol is om er verder onderzoek mee te doen.

Onderzoekers uit meerdere disciplines

Hier werken veel verschillende wetenschappers voor samen. Vanuit het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden zijn onderzoekers uit allerlei disciplines betrokken: scheikundigen die de benodigde stofjes maken, biologen die meedenken over de biologische werking van een stof, AI-specialisten en informatici die helpen bij ingewikkelde berekeningen en artsen die het vertalen naar de praktijk.

Bent u wetenschappelijk professional, werkzaam in de farmaceutische industrie? We gaan graag met u in gesprek. Lees meer over onze onderzoeksomgeving en mogelijkheden tot contact.

Nieuws

Deze website maakt gebruik van cookies.