Universiteit Leiden

nl en

Gerard van Westen bij EenVandaag: ‘AI helpt medicijnen sneller op de markt te krijgen’

AI kan in de toekomst helpen om medicijnen sneller op de markt te krijgen. Dat legt Gerard van Westen uit in de radiouitzending van EenVandaag van 20 juni. Het proces om medicijnen te ontwikkelen duurt lang en is kostbaar. Heel zinvol dus als AI een voorselectie van kansrijke medicijnen kan maken.

Van Westen ontwikkelt met zijn onderzoeksteam algoritmen die voorspellen wat een medicijn in het lichaam gaat doen. ‘We zijn er nog lang niet, we zijn nu de eerste stappen aan het zetten in een geheel nieuw veld. Het gaat wel heel snel. Vorig jaar zijn de eerste medicijnen ontwikkeld met AI die nu de klinische testfase in gaan’, aldus Van Westen.

Luister naar het radio-item waarin Van Westen uitlegt hoe hij AI inzet bij het ontiwkkelen van medicijnen (vanaf “34.00). Of lees het nieuwsartikel van EenVandaag.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.