Logo Universiteit Leiden.

nl en

Partners

Ons onderzoeksprogramma werkt samen met allerlei partners om ons doel, het zo snel mogelijk naar de kliniek brengen van wetenschappelijke ontdekkingen, te bereiken.

Stichting Nationaal Farmaceutisch KennisCentrum (NFKC).

Het NFKC is een stichting die zich richt op het behouden en verder ontwikkelen van regulatoire kennis op het gebied van medicijnontwikkeling voor Nederland, ondersteuning van de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen vanuit de academie en het doen van wetenschappelijk onderzoek daartoe. Daarnaast draagt de stichting bij aan het opleiden van talentvolle studenten farmacie, ziekenhuisapothekers en klinisch farmacologen. Hiermee wordt bijgedragen aan het betaalbaar houden van weesgeneesmiddelen en het behoud van geneesmiddelenproductie in Nederland.

Website NFKC

Ofimedicine

Ofimedicine is een farmaceutisch bedrijf, met een vestiging op het Leiden Bioscience Park. Ofimedicine produceert en levert kwalitatief hoogwaardige medicijnen en diensten. Met behulp van hun laboratorium en productie-omgeving bieden zij flexibele oplossingen op grote en kleine schaal. Ofimedicine is onderdeel van de Ofichem groep.

Website Ofimedicine

Center for Human Drug Research (CHDR)

Het Centre for Human Drug Research (CHDR) is een innovatief instituut op het gebied van klinische geneesmiddelontwikkeling. Sinds de oprichting in 1987 worden hier, in het Leiden Bio Science Park, jaarlijks tientallen onderzoeken uitgevoerd. Dit gebeurt bij zowel gezonde vrijwilligers als patiënten. Als stichting heeft het CHDR geen aandeelhouders. De winst wordt dus niet uitgekeerd aan individuele investeerders of eigenaren. De opbrengsten worden ingezet voor investering in eigen onderzoek en het opleiden van nieuwe onderzoekers.

Website CHDR

Medicijn voor de Maatschappij

Medicijn voor de Maatschappij is een platform voor duurzame en betaalbare beschikbaarheid van medicijnen voor zeldzame ziekten. Medicijn voor de Maatschappij voert projecten uit die bijdragen aan de structurele beschikbaarheid van medicijnen voor zeldzame ziekten. Projecten variëren van het organiseren van een tender die tot kostenbesparing leidt, tot het registreren van een medicijn, tot apotheekbereiding als tijdelijke oplossing. Ook doen zij onderzoek naar de wetten en regels over medicijnen voor zeldzame ziekten.
  
Website Medicijn voor de Maatschappij

Centre for Future Affordable Sustainable Therapy Development (FAST)

De kernactiviteit van FAST is het versterken van ontwikkelingen die kansen bieden ter verbetering van therapieontwikkeling, daar waar Nederland kan excelleren en een koppositie kan innemen. FAST richt zich daarbij op actuele ontwikkelingen en op het voorbereiden op therapieën van morgen. FAST zorgt voor een centrale plek waar innovatoren vanuit academie, start-ups en bedrijven laagdrempelig op weg kunnen worden geholpen en (regulatoire) multidisciplinaire ondersteuning kunnen krijgen. FAST heeft een wegwijsfunctie en ondersteunt in het uitwerken van oplossingen, het opzetten en begeleiden van use cases, experimenten en onderzoek ter validatie.

Website FAST

Deze website maakt gebruik van cookies.