Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een Meeloopdag Bestuurskunde: Digitalisering, Data en Governance

Studievoorlichting | Meeloopdag

Meeloopdag Bestuurskunde | Vak: Digitalisering in Bestuur en Beleid

Datum
donderdag 15 februari 2024
Tijd
Toelichting
De meeloopdag van Bestuurskunde vindt op locatie plaats aan de Universiteit Leiden in Den Haag.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Heb je altijd al eens in de collegezaal willen zitten van een eerstejaars student van de Bachelor Bestuurskunde voor de specialisatie Digitalisering, Data en Governance? Dan is dit je kans!

Goed om te weten

Bij deze meeloopdag stap je in een college van het vak Digitalisering in bestuur en beleid, bij dit vak wordt er ingegaan op de digitale transitie van de overheid en wat de daarmee verbonden uitdagingen zijn. Overheden dienen zich continu aan te passen aan technologische veranderingen, maar lopen daarmee ook achter de feiten aan.

Tevens dienen zij burgers te behoeden voor onder andere dataleks waarmee privacy in het geding komt. Tegelijkertijd biedt technologische verandering ook een facet aan nieuwe tools die overheden kunnen inzetten om uitdagingen als personeelstekorten op te lossen en processen gemakkelijker te laten verlopen, enkel dienen zij ook hierop behoedzaam te zijn denk aan onder andere de inzet van algoritmen.

Kortom dit vak biedt een inkijkje in zowel de negatieve als positieve kanten van de digitale transitie en hoopt de vraag te beantwoorden hoe de publieke sector hiermee om dient te gaan in de toekomst.

Programma

Voor aanvang van het college geeft de studentvoorlichter een algemene presentatie over de Bachelor Bestuurskunde, hier kan je al je vragen stellen over de opleiding. Hopelijk mogen we je binnenkort verwelkomen op onze campus in Den Haag!

De Bachelor Bestuurskunde werkt met de maatschappelijke uitdagingen waarmee de samenleving geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. Je duikt de diepte in en leert deze complexe vraagstukken analyseren om zo mee te bouwen aan de oplossingen voor actuele problemen, zoals de coronacrisis, het vluchtelingenbeleid, klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk en de Brexit. Je kiest een specialisatie: Beleid, Bestuur en Organisatie, Digitalisering, Data en Governance of Economie Bestuur en Management waarmee je focus en diepgang aanbrengt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.