Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Online Open Dagen voor Professionals

Datum
maandag 3 april 2023 - woensdag 5 april 2023
Locatie
Online

Blijf uzelf ontwikkelen als professional!

In onze huidige samenleving volgen veranderingen elkaar razend snel op. Technologische vooruitgang en veranderingen in de arbeidsmarkt zorgen ervoor dat de vaardigheden die nodig zijn in een functie voortdurend veranderen. Door uzelf te blijven ontwikkelen, kunt u beter inspelen op veranderingen in de markt en blijft u groeien in uw loopbaan. 

Universiteit Leiden biedt verschillende mogelijkheden voor professionals, van korte cursussen tot masteropleidingen. Of u nu werkzaam bent in de wetenschap, overheid, zorg, juridische sector of het bedrijfsleven, wij hebben een opleiding die bij u past! 

Tijdens de Online Open Dagen op 3,4, en 5 april kunt u kennismaken met de docenten en meer te weten komen over ons opleidingsaanbod.  

Gedurende de webinar  zal de docent een korte casus behandelen of een theorie toelichten. Daarnaast zal er de gelegenheid zijn om vragen te beantwoorden. 

De webinars vinden plaats op 3,4 en 5 april tussen 16:00 – 19:45. 

Bekijk het gehele aanbod aan webinars en schrijf u snel in!

Het Centre for Professional Learning biedt opleidingen aan in het themagebied veiligheid. In de webinar Veiligheid opleidingen worden verschillende leergangen besproken.

De executive masteropleiding Cyber Security is multidisciplinair. In de opleiding gaat aandacht uit naar zowel technologische als juridische, bestuurskundige, economische en psychologische aspecten van digitale veiligheid. Deze Engelstalige masteropleiding is voor professionals met een relevante WO- of HBO-master en enige jaren werkervaring, die hun kennis over cyber security willen verbreden of verdiepen.

Datum Tijdslot Webinar
Maandag 3 april 16:00 - 16:45 Veiligheid opleidingen (oa. leergangen rondom Terrorisme, Recht & Veiligheid, Ondermijning)
Dinsdag 4 april 18:00 - 18:45 Cyber Security (Msc)
Woensdag 5 april 18:00 - 18:45 Cyber Security (Msc)

 

Een van de kernthema’s in het aanbod van Centre for Professional Learning is Diversiteit en Inclusie. 

Onderzoek laat zien dat diversiteit en inclusie belangrijke morele en strategische waarden zijn die ervoor zorgen dat organisaties beter functioneren.

Diversiteit: alle zichtbare en onzichtbare kenmerken waarin mensen van elkaar verschillen. Zichtbare kenmerken zijn bijvoorbeeld huidskleur, leeftijd en lichamelijke beperking. Voorbeelden van onzichtbare kenmerken zijn normen, waarden, overtuigingen en werkstijlen.

Inclusie: is een situatie waarin mensen met diverse achtergronden zich psychologisch veilig voelen. Deze veiligheid ontstaat uit de ervaring dat ze erbij horen, dat hun stem wordt gehoord en gerespecteerd en dat ze weten hoe ze succesvol kunnen zijn.

Nieuwsgierig en meer weten? Meld je aan voor deze gratis webinar met Kate Kirk.

Datum Tijdslot Webinar
Maandag 3 april  16:00 - 16:45 Open leergang Diversiteit & Inclusie

Het Dual PhD Centre faciliteert duaal promotieonderzoek bij de Universiteit Leiden: Het duaal promotieprogramma van het Dual PhD Centre biedt professionals de kans een deel van hun werktijd te besteden aan het doen van promotieonderzoek. Tijdens het promotieonderzoek wordt de kandidaat intensief begeleid om uiteindelijk effectief en succesvol te promoveren. 
 

Datum Tijdslot Webinar
Dinsdag 4 april 16:00 - 16:45 Introductie duaal promoveren
Woensdag 5 april 18:00 - 18:45 Introductie duaal promoveren 

 

De hedendaagse gezondheidszorg staat voor vele uitdagingen. De nieuwe interdisciplinaire master Population Health Management leidt je in twee jaar op om een bijdrage te kunnen leveren aan een meer geïntegreerd gezondheidszorgsysteem.
 

Datum Tijdslot Webinar
Woensdag 5 april 17:00 - 17:45 Population Health Management (Msc.)

 

Public Affairs verbindt organisaties met hun politieke en maatschappelijke omgeving. Om in deze dynamische omgeving effectief invloed uit te kunnen (blijven) oefenen, moet de public affairs professional beschikken over inzicht in politieke en bestuurlijke processen. Leer over de maatschappelijke, ambtelijke en politieke agenda. En hoe besluitvorming tot stand komt en effectief kan worden beïnvloed. En de rol van netwerken en de media in beleid- en besluitvorming. Als je je aanmeldt voor communicatie krijg je ook informatie over aansluitende programma's, zoals de masterclsas Diversiteit-Sensitieve communicatie en Storytelling. 

Maak kennis met Public Affairs en communicatie via o.a. Carola Schoor en Erwin Hoffman.

--

"Inspireren. Reflecteren. Verbinden. Ervaren professionals uitdagen om zich te verdiepen en grens- en sectoroverschrijdend samen te werken vanuit een stevige wetenschappelijke basis". Dat is de missie van het Leiden Governance Programme, waar je de unieke kans krijgt om via los te volgen modules en kleinschalig praktijkgericht onderwijs in dialoog te gaan met andere professionals en gerenommeerde en ervaren sprekers uit de wetenschappelijke en politieke top over thema’s als succesvol samenwerken en strategisch belangen behartigen.

Datum Tijdslot Webinar
Dinsdag 4 april 17:00 - 17:45 Leiden Governance Programme for Executives
Woensdag 5 april 17:00 - 17:45 Public Affairs: communicatie (persvoorlichting, diversiteit en inclusie, diversiteit-sensitieve communicatie en storytelling)

 

Het kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag heeft als doel om het welzijn van mens en maatschappij te vergroten. Dit doen zij door het ontwikkelen, toepassen en delen van wetenschappelijke kennis van economisch gedrag. Binnen economisch gedrag ligt de focus op gedragingen met directe economische gevolgen, zoals financieel gedrag. Daarnaast zien we het belang in van gedrag met indirecte economische gevolgen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid of gezondheid. 

Datum Tijdslot Webinar
Maandag 3 april 16:00 - 16:45 Trainingen gedragsinzichten

 

Praktijkjuristen kunnen niet meer zonder na- en bijscholing, het is "lifelong learning". Postacademisch onderwijs aan de Leidse Rechtenfaculteit biedt u als juridische professional de mogelijkheid te kiezen uit een ruim scala aan kwalitatief hoogwaardige cursussen. 

Datum Tijdslot Webinar
Maandag 3 april 16:00 - 16:45 Specialisatiecursus Huurrecht
Dinsdag 4 april 16:00 - 16:45 Civiele Cassatie 
Woensdag 5 april 17:00 - 17:45 Specialisatieopleiding Gerechtelijk Deskundige 

 

Het Academisch Talencentrum organiseert taalcursussen van Engels t/m Zweeds, taaltrainingen op maat en academische vaardigheden voor bedrijven, overheidsinstellingen, particulieren, studenten en medewerkers van de Universtiteit Leiden.
 

Datum Tijdslot Webinar
Dinsdag 4 april 16:00 - 16:45 Taalcursussen, taaltrainingen op maat & academische vaardigheden

 

Heeft u vragen? We helpen u alvast graag.

We kijken uit naar uw deelname aan onze Online Open Dagen voor Professionals. Heeft u nu vragen over een opleiding of studeren aan de Universiteit Leiden? Stuur gerust een bericht naar info@avp.leidenuniv.nl. 
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.