Logo Universiteit Leiden.

nl en

Diversiteit en Inclusie

Het domein Diversiteit en Inclusie bestaat uit een leergang Diversiteit & Inclusie, een ééndaagse masterclass Inclusieve Communicatie en een driedaagse masterclass over Inclusief leiderschap voor Depolarisatie. Daarnaast is het mogelijk een training aan te vragen op maat voor een bedrijf of organisatie, de zogenaamde 'incompany training'. De D&I leergang die bij het Centre for Professional Learning van de Universiteit Leiden plaatsvindt, wordt ieder voor- en najaar aangeboden in Den Haag.

Aanbod Diversiteit & Inclusie

Leergang Diversiteit en Inclusie

Ben je op zoek naar evidence-based methodes om de diversiteit en inclusie binnen jouw organisatie te verbeteren? Ben je op zoek naar evidence-based methodes om de diversiteit en inclusie binnen jouw organisatie te verbeteren? Vraag je je af wat de begrippen diversiteit en inclusie precies inhouden en hoe je ze in praktijk kunt brengen? Volg deze leergang en voeg morele en strategische waarde toe aan jouw organisatie.

>> Lees verder

Masterclass Inclusieve Communicatie
Inclusieve communicatie is van essentieel belang in een diverse samenleving. In een maatschappij waarin mensen van verschillende achtergronden, culturen en capaciteiten  samenkomen, is het essentieel om communicatie te omarmen waarbij iedereen wordt gezien. Inclusieve communicatie gaat verder dan het overbrengen van informatie. Het omvat ook het bewust aannemen van een benadering die rekening houdt met de verschillende achtergronden, perspectieven en identiteiten van mensen. En er ontstaat dan ruimte waarin elke stem gehoord, gewaardeerd en  gerespecteerd wordt. 
>> Lees verder

Masterclass: Inclusief leiderschap voor Depolarisatie (Engelstalig)
Inclusieve leiders dragen bij aan organisaties waar individuen zich welkom voelen en waar ze zichzelf kunnen zijn. Polarisatie is voor de mensheid een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Het wordt gekenmerkt door zwart-wit denken, waarbij de veelzijdigheid van sociale verschillen wordt teruggebracht tot enkele dimensies van 'wij en zij'. Dit ontstaat uit het misverstand dat individuen en groepen volledig gescheiden en tegenovergesteld kunnen zijn. (Sociale) media kunnen polarisatie versterken door de nadruk te leggen op waargenomen kenmerken van 'anders zijn'.
>> Lees verder

Training op maat
Een incompany training Diversiteit en Inclusie, dan kijken we specifiek naar jouw organisatie en komen we langs voor een training. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn als je met een team aan de slag wil met deze thema's. Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.

>> Stuur een e-mail met je vraag of ontvang een offerte

Deze website maakt gebruik van cookies.