Logo Universiteit Leiden.

nl en

Public Affairs opleidingen

Public Affairs betreft het beïnvloeden van processen van beleid- en besluitvorming. Om in deze dynamische omgeving effectief invloed uit te kunnen (blijven) oefenen, moet de public affairs professional beschikken over inzicht in politieke en bestuurlijke processen.

Dat vereist antwoorden op vragen als:

  • Hoe komt een onderwerp op de maatschappelijke, de ambtelijke en de politieke agenda?
  • Hoe verloopt besluitvorming? En hoe kunt u deze effectief beïnvloeden?
  • Hoe komen wetgeving en beleid tot stand in Den Haag en Brussel?
  • Welke rol spelen netwerken en de media in beleid- en besluitvorming?

Deze thema’s kunnen het best begrepen worden aan de hand van zowel de praktijk als de wetenschap. 

Hieronder vindt u ons diverse aanbod. U kunt kiezen uit verschillende leergangen, verdiepingsleergangen en masterclasses.
Voor advies of vragen over het aanbod kunt u mailen naar: learning@fgga.leidenuniv.nl 

Leergang Public Affairs

De Leergang Public Affairs vormt een uitstekende basis voor iedereen bij de overheid, in het bedrijfsleven of bij een
maatschappelijke organisatie die zich in het dagelijks werk direct of indirect bezig houdt met het beïnvloeden van besluitvorming en beleid.

Leergang Public Affairs Next Level

CPL en Public Affairs Academie presenteren een nieuw verdiepend programma voor ervaren PA-professionals. Dit najaar bieden het Centre for Professional Learning (CPL) van Universiteit Leiden en de Public Affairs Academie samen een uniek programma voor senior public affairs-professionals. De Leergang ‘Public Affairs Next Level’ verdiept, verrast en verbindt. Deelname bied je dé mogelijkheid om nu eens echt die volgende stap te zetten.

Leergang Public Affairs door Gemeenten

Elke dag zoeken gemeenten en regio’s samen met stakeholders oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Een strategie is snel bedacht, maar hoe zorgt u voor tastbare resultaten voor bestuurders die het liefst vandaag nog actie willen?

Een effectieve strategie bevat de doordachte mix van de inhoudelijke boodschap, support van stakeholders en collega’s en het vermogen om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en kansen op een bewegend speelveld.

Naast onze leergangen bieden we ook nog de volgende opleidingen aan:

Deze website maakt gebruik van cookies.