Logo Universiteit Leiden.

nl en

Politiek & Bestuur

Alles met betrekking tot politiek, bestuur en communicatie valt samen in dit domein.

Nieuw

Workshop Politieke Stijl

Door de moderne media komen personen en hun emoties steeds centraler te staan in de politiek. Toch proberen we optredens van politici nog steeds te begrijpen met een logica waarin ideeën centraal staan. Dat wringt. Begrip van politieke stijl – dat ideeën verbindt aan personen en emoties – is noodzakelijk om de huidige politiek te begrijpen en ermee om te gaan. Dit wordt behandeld tijdens een ééndaagse workshop. Schrijf je in en ga aan de slag met politieke stijl, zodat je handvatten hebt om adequaat te kunnen acteren in de hedendaagse politieke omgeving. Het archetypemodel voor politieke stijl staat daarbij centraal. 

Schrijf je in >>

Academie voor de Rechtsstaat

Het Centre for Professional Learning biedt een nieuwe leergang aan. Deelnemers gaan aan de slag om kennis en diepgaand inzicht in de beginselen van de rechtsstaat en hun werking in de praktijk te krijgen. De democratische rechtsstaat staat onder druk. Om de weerbaarheid van de democratische rechtsstaat te vergroten is het nodig een diepgaand inzicht in de beginselen van de rechtsstaat en hun werking in de praktijk te ontwikkelen. Als deelnemer aan de 'Academie voor de Rechtsstaat' krijg je een stevige basis in de grondbeginselen van de democratische rechtsstaat met betrekking tot openbaar bestuur. Als deelnemer van 'De Academie voor de Rechtsstaat' krijg je een stevige basis in de grondbeginselen van de democratische rechtsstaat met betrekking tot openbaar bestuur. Je gegevens achterlaten om je onder voorbehoud in te schrijven is mogelijk.

Meld je aan >>

Public Affairs

Als deelnemer voor de bekende Public Affairs basis- en verdiepingsleergang wordt de verbinding tussen de politieke en maatschappelijke omgeving gelegd en krijg je inzicht in politieke en bestuurlijke processen.

Meld je aan voor de basiscursus
Meld je aan voor de verdiepingscursus

Communicatie

Communicatie is een belangrijk onderdeel van Politiek en Bestuur. In trainingen en cursussen wordt aandacht geschonken aan bijvoorbeeld persvoorlichting en communicatie in tijden van crises.

Bekijk de Vaktraining Persvoorlichting
Bekijk de cursus Crisiscommunicatie

Deze website maakt gebruik van cookies.