Universiteit Leiden

nl en

Sterrewacht Leiden

Onderwijs

Zowel op Bachelor's als op Master's niveau biedt De Sterrewacht Leiden volledige opleidingsprogramma's aan.

Door het baanbrekende onderzoek te integreren met excellent onderwijs, levert het instituut professionele astronomen af met internationaal erkende academische Bachelor of Science (BSc) en Master of Science (MSc)-diploma's. Daarnaast wordt een doctoraalprogramma aangeboden waarmee de titel Doctor of Philosophy (PhD) kan worden behaald.  De educatieprogramma's van de Sterrewacht kenmerken zich door een excellente onderzoeksinfrastructuur, een gastvrije omgeving en een open internationale sfeer met zeer toegankelijke gerenommeerde stafmedewerkers.  

Bachelor

Het driejarige Bachelor's-programma in de sterrenkunde start met een uitgebreide focus op wis- en natuurkunde, waarna het toewerkt naar de theoretische en praktische kant van de sterrenkunde om uit te monden in een volledig onafhankelijk sterrenkundig onderzoeksproject. Tijdens deze fase krijgen de studenten werkruimte op het instituut en worden ze opgenomen in de onderzoeksgemeenschap. Ook hebben zij toegang tot de faciliteiten van de Sterrewacht.  

Master 

Het tweejarige Master's-programma in de astronomie biedt toegang tot modern sterrenkundig onderzoek. De belangrijkste studiegebieden zijn: de vorming en evolutie van melkwegstelsels, exoplaneten en de geboorte en dood van sterren, inclusief de levenscyclus van stof en gas. De studenten krijgen een breed carrièreperspectief door vier onderzoeks-georiënteerde specialisaties (Onderzoek, Kosmologie, Instrumentatie en Data Science) en drie praktisch georiënteerde specialisaties (Educatie, Science-Based Business, en Wetenschap, Communicatie & Samenleving).  Sterke vaardigheden  Tijdens hun opleiding aan de Sterrewacht Leiden leren studenten om gedegen academisch onderzoek op te zetten, en wetenschappelijke informatie onafhankelijk en kritisch te evalueren. De studenten nemen zonder uitzondering deel aan lopend onderzoek binnen het instituut. Ze worden daarbij begeleid door onze internationale wetenschappelijke staf. De studenten bekwamen zich in communicatie en samenwerking en kunnen na hun afstuderen gemakkelijk opereren in een internationale omgeving. Ze doen uitgebreide sterrenkundige onderzoekservaring op, en verwerven geavanceerde analytische en probleemoplossende vaardigheden.  

Meer informatie

Voor aankomende Bachelor's-studenten: www.studereninleiden.nl/sterrenkunde
Voor aankomende Master's-studenten: www.mastersinleiden.nl/astronomy  Alle details over de sterrenkundige opleidingen: e-Prospectus
Voor PhD-posities: Leiden Observatory Jobs
Voor huidige studenten: www.student.universiteitleiden.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie