Universiteit Leiden

nl en

Strafrecht & Criminologie

Gastdocenten Criminologie

Deel uw praktijkervaringen met onze studenten! Meld u aan als gastdocent en ontmoet uw collega’s van de toekomst.

Een analist bij de politie vertelt over haar ervaringen bij omgevingscriminologie, een fraudeadviseur laat studenten oefenen met risicoanalyses. Zo leuk en belangrijk kan de aansluiting tussen de arbeidsmarkt en de opleiding Criminologie zijn. Studenten hebben hier veel waardering voor en behoefte aan. Daarom zoeken we meer gastdocenten die ook op wat meer structurele basis willen meewerken aan ons onderwijs. Studenten kunnen leren van uw praktijkervaringen en kennis van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vakgebied. Hiermee draagt u bij aan een realistisch beeld van het toekomstige werkveld en blijven we maximaal aangesloten bij actuele thema’s. Bovendien krijgt u de gelegenheid om uw ervaring en plezier aan studenten over te brengen en zelf ook weer in contact te komen met de wetenschap. U werkt daarbij altijd samen met een bevoegd docent. Werken met studenten is niet alleen uitdagend en inspirerend, wellicht is het ook een eerste ontmoeting met uw toekomstige collega’s.

Aanmelden als gastdocent

U meldt u aan als gastdocent door – na overleg met uw werkgever- een brief te sturen naar de Afdeling Criminologie. In de brief maakt u duidelijk waarom u gastdocent wil worden en wat uw link met het werkveld is. U geeft bovendien aan welke vakken (bachelor en/of master) u een bijdrage denkt te kunnen leveren. Zie de studiegids voor meer informatie over de verschillende vakken.  

We gaan met u in eerste instantie een overeenkomst van maximaal 2 jaar aan, met mogelijkheid tot verlenging. Het zal gaan om een (onbezoldigde) nul-aanstelling omdat de tijdinvestering zal verschillen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.