Universiteit Leiden

nl en

World Archaeology (BA)

Deadlines voor aanmelden

Als je weet wat de toelatingsvoorwaarden zijn van de bacheloropleiding Archeologie is het tijd om de aanmelddeadlines te checken.

Aanmelddeadlines uitgesteld

***update in verband met coronavirus***

In verband met de huidige omstandigheden zijn de volgende deadlines verschoven:

  • De deadline voor Nederlands studenten om zich aan te melden voor een bacheloropleiding, waarvoor 1 mei de deadline was, verschuift naar 1 juni. Meld je je voor 1 juni aan dan heb je het recht op studiekeuzeadvies: je ontvangt dan de studiekeuzecheck die online kan worden afgelegd. Je kunt je na 1 juni ook nog aanmelden in Studielink voor een bacheloropleiding van de Universiteit Leiden mits je direct toelaatbaar bent (check hiervoor de toelatingseisen van de opleiding) én de opleiding géén verplichte matching hanteert in het toelatingsproces. Let op: bij een aanmelding na 1 juni verlies je formeel het recht op studiekeuzeadvies. De Universiteit Leiden vindt een goede voorbereiding echter belangrijk waardoor je ook na 1 juni de digitale studiekeuzecheck krijgt toegestuurd.
  • De deadline voor EU/EER studenten is 15 juni
  • De deadline voor niet-EU/EER studenten voor toelating voor een opleiding is verschoven naar 1 mei, de deadline voor de aanvraag voor visa is verschoven naar 15 juni

Aanmelddeadlines voor start in september

In onderstaande tabel staan de deadlines voor het aanmelden voor een bacheloropleiding. Alle bacheloropleidingen starten in september.

Bacheloropleidingen

Deadline

Bacheloropleidingen

1 mei (‘early bird deadline’ is 15 januari)

 

  • Niet-EU studenten
  • EU-studenten die in aanmerking willen komen voor huisvesting via Universiteit Leiden.

1 april

EU-studenten die niet in aanmerking willen komen voor huisvesting via Universiteit Leiden en die zich niet aanmelden voor een studie waarvoor numerus fixus of verplichte matching geldt.

15 juni

 

Colloquium Doctum toelatingsprocedure

15 oktober, voorafgaand aan de start


Meld je op tijd aan!

We adviseren je om meerdere redenen om zo vroeg mogelijk een verzoek tot toelating in te dienen:

  • Als je op het laatste moment een verzoek tot toelating indient en dan blijkt dat je verzoek incompleet is of dat je niet aan de toelatingseisen voldoet, kan je verzoek niet meer behandeld worden.
  • Het kost tijd om je voor te bereiden op eventuele (toelatings)toetsen. Hoe eerder je dit weet, hoe beter.
  • Als je op het laatste moment je toelatingsverzoek indient, loop je het risico dat je andere deadlines mist, bijvoorbeeld voor huisvesting (indien van toepassing).

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.