Universiteit Leiden

nl en

World Archaeology (BA)

Extra uitdaging

Ben je nieuwsgierig, ambitieus en wil je meer doen dan alleen je reguliere studie? Verbreed dan je horizon via het honoursonderwijs van de Universiteit Leiden, doe relevante werkervaring op tijdens een leuke stage of spijker je kennis bij van muziek en beeldende kunst aan de Academy of Creative and Performing Arts.

Honours College

Bij het Honours College volg je extra onderwijs naast je reguliere studie. Samen met andere nieuwsgierige studenten word je uitgedaagd om over de grenzen van je eigen studie heen te kijken. Je krijgt college in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht en komt in contact met studenten van allerlei studies. Vaak is er ook ruimte om onderzoek, of een stage, te doen. Zo ontwikkel je een schat aan vaardigheden en groei je zowel op persoonlijk als academisch vlak. Lees meer over de verschillende (facultaire) trajecten van het Honours College.

Bachelor Honours Classes

Honours Classes zijn vakken die je naast je bachelor kunt volgen en over complexe wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen gaan. In deze vakken leer je nieuwe vaardigheden en werk je samen met ongeveer 20 studenten van verschillende studies en universiteiten, waaronder ook internationale studenten. Je leert onderwerpen te benaderen vanuit verschillende vakgebieden en culturen. Lees meer over Bachelor Honours Classes.

Stage

Oriënteren op de arbeidsmarkt doe je het allerbeste tijdens een stage in je bachelor. Je doet ervaring op, je legt belangrijke contacten en je onderscheidt je.

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Geïnteresseerd in muziek, beeldende kunst en muziekfilosofie? ACPA biedt onderwijs aan in de vorm van keuzevakken, talentmodules Practicum Musicae (PM) en Practicum Artium (PA) en honours classes. Meer informatie over het aanbod van ACPA!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.