Universiteit Leiden

nl en

Heritage and Society (BA)

Matching

Als onderdeel van je inschrijving voor de bachelor Archeologie doe je ook een Online Matchingsmodule. Je bekijkt een aantal videocolleges, leest verschillende teksten en beantwoordt daar vragen over. Zo kun je zien of de opleiding ook werkelijk is wat je ervan verwacht. Daarnaast zijn er vragen over je motivatie.

Niet bindend

De Matchingsmodule is verplicht; iedereen die aan deze opleiding begint moet de module voltooien. Tegelijk is het advies dat op basis van jouw antwoorden wordt opgesteld niet bindend. Het advies dat uit de Matchingsmodule komt, heeft dus geen invloed op je toelating tot de opleiding waar je je voor hebt aangemeld.

Let op: dit staat los van de toelatingsprocedure. Pas wanneer je de Matching hebt afgerond en onvoorwaardelijk bent toegelaten tot de opleiding wordt je inschrijving voor Archeologie voltooid.

Hulp nodig bij het beslissen?

Je ontvangt het advies per mail, op dezelfde dag dat je de Matchingsmodule hebt gedaan en verstuurd. Wil je dit advies verder bespreken? Neem dan contact op met de studieadviseur. Als je vragen hebt over het Matchingproces, kun je ook bij de coördinator terecht.

Vroeg aan beginnen

Als het advies aangeeft dat er geen goede match is met de opleiding van je keuze, wil je er misschien toch nog eens goed over nadenken. Misschien wil je wel switchen naar een andere opleiding en ga je je bij een andere studie inschrijven. Daarom is het handig om de Matchingsmodule zo vroeg mogelijk te doen, zodat je daarvoor eventueel nog genoeg tijd hebt.

Planning

Nadat je een toelatingsverzoek hebt gedaan bij Archeologie (vóór 1 mei) en je aanvraag door de Universiteit Leiden goed ontvangen is, krijg je een uitnodiging om de Matchingsmodule te maken. Je ontvangt ook informatie om je account te activeren. Dan kun je met de module starten.

De Matchingsperiode start in de lente. Dus als je op dat moment je toelatingsverzoek al hebt verstuurd, kun je ook vanaf dat moment worden uitgenodigd om de module te maken.

De module moet zo snel mogelijk worden afgerond, uiterlijk voor 15 augustus 2023.

De Matchingsmodule is een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure. Als je de Matching hebt gedaan, krijg je een advies: match je met de opleiding die je hebt gekozen? Passen je interesses en capaciteiten bij de opleiding?

Het advies kan aangeven dat de match heel sterk is, maar de match kan ook zwak zijn. Als er sprake is van een sterke match, kun je de opleiding vol vertrouwen starten. Als er een zwakke match is, dan wil je misschien nog een keer goed nadenken of deze opleiding wel de beste opleiding voor jou is.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.