Universiteit Leiden

nl en

Empirisch onderzoek onder curatoren van Jessie Pool et al in Recht der Werkelijkheid

Waarom pakt de curator onregelmatigheden zoals onbehoorlijk bestuur en fraude niet consequent aan?

In het artikel dat PhD Jessie Pool in het kader van haar proefschrift schreef samen met Helen Pluut en Reinout Vriesendorp voor Recht der Werkelijkheid wordt antwoord gegeven op deze vraag aan de hand van een kwantitatieve analyse van 2134 faillissementsverslagen en een kwalitatieve analyse van interviews met 33 curatoren uit het hele land.

De resultaten geven aanleiding om te twijfelen aan het rendement en de preventieve werking van de rol van de curator bij de aanpak van onregelmatigheden. Curatoren ervaren verschillende belemmeringen bij de aanpak van onregelmatigheden, variĆ«rend van het gebrek aan voldoende gereedschap en adequate beloning tot afhankelijkheid van de rechtbanken. Het artikel doet verschillende aanbevelingen om aan de bezwaren van curatoren tegemoet te komen om zo curatoren meer te faciliteren bij de aanpak van onregelmatigheden.

Te raadplegen via: https://doi.org/10.5553/RdW/138064242021042001002

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.