Universiteit Leiden

nl en

'Flipped classroom' ook in het JPAO in Leiden

In tijden van corona wordt niet alleen in het reguliere universitaire onderwijs gebruik gemaakt van intensivering van het (online) onderwijs door videocolleges op voorhand beschikbaar te stellen, om vervolgens in interactieve online sessies dieper op de stof in te gaan.

De zogenaamde 'flipped classroom' wordt ook toegepast bij het Juridisch Post Academisch Onderwijs van de Universiteit Leiden. Een voorbeeld hiervan is het openbare videocollege Auteursrechtspraak 2020 door prof. Dirk Visser. Het videocollege is opgenomen in de pop-up-videostudio van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en kan bekeken worden als voorbereiding op het Leidse Webinar Actualiteiten Auteursrecht begin november. Maar het kan ook stand alone worden bekeken.

Prof. Dirk Visser behandelt in het videocollege alle belangrijke rechtspraak op het gebied van het auteursrecht van 2020 (tot 8 oktober 2020). Hierbij hoort een pdf van de gebruikte PowerPoint en een overzicht van de besproken rechtspraak met vindplaatsen en hyperlinks.

 Deel 1

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Deel 2

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.