Universiteit Leiden

nl en

Liesbeth van Vliet in de Volkskrant over empathie in de spreekkamer van de dokter

Empathische dokters voeren betere slechtnieuwsgesprekken. ‘Hét moment waarop je als arts het verschil kunt maken’, zegt psycholoog Liesbeth van Vliet over haar onderzoek naar communicatie tussen artsen en patiënten met uitgezaaide borstkanker. Lees het interview in de Volkskrant.

Empathische dokters voeren betere slechtnieuwsgesprekken. ‘Hét moment waarop je als arts het verschil kunt maken’

Liesbeth van Vliet is een communicatie & palliatieve zorg en placebo/nocebo effect onderzoeker. Haar onderzoek richt zich vooral op hoe communicatie kan helpen en schaden op het moment dat mensen geconfronteerd worden met ernstige, levensbedreigende, ziekten. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.