Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Drs. Niek Strohmaier is sinds maart 2016 werkzaam als promovendus bij de Afdeling Bedrijfswetenschappen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Zijn onderzoek richt zich op leiderschap in tijden van crisis, in het bijzonder de relatie tussen de persoonlijkheid van senior management (e.g., CEO of turnaround manager) en het redden van een onderneming c.q. het voorkomen van een faillissement. Strohmaier's onderzoek biedt een civilologische kijk op de gedragseffecten van wet- en regelgeving omtrent insolventie.

Meer informatie Niek Strohmaier

Drs. Niek Strohmaier is sinds maart 2016 werkzaam als promovendus bij de Afdeling Bedrijfswetenschappen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Zijn onderzoek richt zich op leiderschap in tijden van crisis, in het bijzonder de relatie tussen de persoonlijkheid van senior management (e.g., CEO of turnaround manager) en het redden van een onderneming c.q. het voorkomen van een faillissement. Strohmaier’s onderzoek biedt een civilologische kijk op de gedragseffecten van wet- en regelgeving omtrent insolventie.

Strohmaier behaalde cum laude zijn M.Sc. in Sociale- en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht, waar hij tevens een B.Sc. in Sociale en Organisatiepsychologie afrondde. Direct na zijn Master volgde hij een Summer School in Corporate Strategy en in Macroeconomics aan de London School of Economics and Political Sciences (LSE). Drs. Strohmaier is twee jaar werkzaam geweest in de Executive Search branche in Engeland, eerst als consultant en later als manager.

Titel onderzoek: Biases in juridische besluitvormingsprocessen.

Geen relevante nevenwerkzaamheden