Universiteit Leiden

nl en

Niek Strohmaier

Promovendus

Naam
Drs. N. Strohmaier
Telefoon
+31 71 527 7997
E-mail
n.strohmaier@law.leidenuniv.nl

Drs. Niek Strohmaier is sinds maart 2016 werkzaam als promovendus bij de Afdeling Bedrijfswetenschappen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Zijn onderzoek richt zich op leiderschap in tijden van crisis, in het bijzonder de relatie tussen de persoonlijkheid van senior management (e.g., CEO of turnaround manager) en het redden van een onderneming c.q. het voorkomen van een faillissement. Strohmaier's onderzoek biedt een civilologische kijk op de gedragseffecten van wet- en regelgeving omtrent insolventie.

Meer informatie over Niek Strohmaier

Drs. Niek Strohmaier is sinds maart 2016 werkzaam als promovendus bij de Afdeling Bedrijfswetenschappen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Zijn onderzoek richt zich op leiderschap in tijden van crisis, in het bijzonder de relatie tussen de persoonlijkheid van senior management (e.g., CEO of turnaround manager) en het redden van een onderneming c.q. het voorkomen van een faillissement. Strohmaier’s onderzoek biedt een civilologische kijk op de gedragseffecten van wet- en regelgeving omtrent insolventie.

Strohmaier behaalde cum laude zijn M.Sc. in Sociale- en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht, waar hij tevens een B.Sc. in Sociale en Organisatiepsychologie afrondde. Direct na zijn Master volgde hij een Summer School in Corporate Strategy en in Macroeconomics aan de London School of Economics and Political Sciences (LSE). Drs. Strohmaier is twee jaar werkzaam geweest in de Executive Search branche in Engeland, eerst als consultant en later als manager.

Titel onderzoek: Biases in juridische besluitvormingsprocessen.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Bedrijfswetenschappen

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.29

Contact

Publicaties

  • BFI Global Senior Associate

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie