Universiteit Leiden

nl en

Licht en transparant: vernieuwde derde etage feestelijk geopend

Het 'anders werken' is een feit met veel licht, transparantie en aanlandwerkplekken, zei rector Carel Stolker bij de opening van de verbouwde derde verdieping van het Kamerlingh Onnes Gebouw.

Woensdag 31 oktober jl. om 12.00 uur verrichte rector Stolker samen met decaan Joanne van der Leun de opening van de feestelijk aangeklede derde etage. "Kort nadat Joanne was aangetreden als decaan kwam ze bij mij met haar plan om de huisvesting in het KOG aan te pakken", blikte Stolker terug op het begin van het ambitieuze en omvangrijke verbouwingsproject. Om daar lachend aan toe te voegen: "Ik weet nog dat ze me toen zei dat ze een nieuwe decaan vast niet zouden laten vallen over haar eerste grote project."

Van der Leun stipte de belangrijkste veranderingen op de vernieuwde etage aan. "Er is nu veel meer licht en transparantie. En in de werkkamers blijft het nu rustig, want er kan overleg gevoerd worden in andere ruimten." Na een woord van dank aan de betrokken partijen kon er geproost worden op een geslaagde opening.

Jeugdrecht

De derde etage wordt nu gebruikt door het Instituut voor Strafrecht en Criminologie. Op termijn zal ook de afdeling Jeugdrecht verhuizen naar de derde verdieping. 

De opening van de derde etage is de eerste mijlpaal in het verbouwingstraject. In een later stadium volgen ook de eerste en de tweede verdieping. Voor de balie en het OIC wordt een aparte planning aangehouden, die later wordt bekendgemaakt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.