Universiteit Leiden

nl en

Gascaria Scriptieprijs voor oud-studente Adrienne Gast

Onze oud-studente Adrienne Gast heeft in april 2018 deze prijs van de Stichting Gascaria gewonnen.

Zij schreef een masterscriptie met de titel “Over de conceptualisering van het onderzoek aan inbeslaggenomen smartphones”, onder begeleiding van mr. W. Geelhoed en prof. mr. C.P.M. Cleiren. De onderzoeksvraag luidde: Van welke metafoor zou de wetgever gebruik kunnen maken in de toekomstige wettelijke regeling voor het onderzoek van inbeslaggenomen smartphones?  Deze scriptie sloot zowel qua thema als werkwijze uitstekend aan op de op de doelstellingen van deze stichting. 

De Stichting Gascaria heeft als doelstelling het bevorderen van de studie naar het recht in relatie tot de humaniora en al hetgeen hiermee verband houdt of bevorderlijk kan zijn. De Stichting reikt tweejaarlijks een prijs uit voor de beste masterscriptie in Nederland op het interdisciplinaire gebied van het verband tussen het recht en de humaniora.

Voor geïnteresseerden: Adrienne bewerkte haar scriptie achteraf tot een artikel voor het tijdschrift Strafblad, dat werd gepubliceerd in Strafblad, aflevering 1 maart 2018. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.