Universiteit Leiden

nl en

LUCIS lanceert Passion in Profession videoportretten

Wat inspireert wetenschappers die de geschiedenis, culturen, religies en talen van het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Azië bestuderen? LUCIS interviewde wetenschappers over hun werk en onderzoek in een videoproject getiteld “Passion in Profession”. De video’s zijn nu online te bekijken.

Doel van deze serie is om te laten zien wat onderzoekers fascineert in hun werk aan de hand van een object of concept dat hen inspireert. Het project bestaat uit tien video’s, en laat onderzoekers met verschillende achtergronden en specialisaties aan het woord. In deze serie spraken we met Arnoud Vrolijk, Cristiana Strava, Peter Webb, Ahmad Al-Jallad, Haneen Omari, Said Reza Huseini, Petra Sijpesteijn, Marijn van Putten, Judith Kindinger en Shuqi Jia.

Ontdek waarom Arnoud Vrolijk gefascineerd is door een pop-up kaart van de Grote Moskee in Mekka. Leer hoe Cristiana Strava kaarten gebruikt in haar antropologische onderzoek, en hoor waarom Ahmad Al-Jallad keer op keer terugkeert naar de Arabische woestijn om onderzoek te doen.

De video’s in deze serie werden geproduceerd door Faithful to the Subject.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie