Universiteit Leiden

nl en

Symposium in het teken van juridische en fiscale ins-en-outs van de coöperatie

Afgelopen woensdag 12 september werd het symposium ‘De coöperatie anno 2017’ in het mooie gerenoveerde Klein Auditorium van het Academiegebouw gehouden, een initiatief van de afdelingen Notarieel recht en Ondernemingsrecht in samenwerking met de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en de Vereniging van Notarieel Ondernemingsrecht Specialisten (VOC).

De coöperatie is een veelzijdige rechtsvorm die gebruikt wordt door grote bedrijven zoals FrieslandCampina alsook door kredietunies, burgerinitiatieven, samenwerkende zzp-ers en online platforms. Vanwege het coöperatieve karakter van deze rechtsvorm is er momenteel volop aandacht voor het gebruik daarvan. Het symposium stond in het teken van de juridische en fiscale ins-en-outs van de coöperatie. 

Na een kleine opfrisser over de basiskenmerken, de ideologie en de diverse toepassingen van de coöperatie kwamen onder andere de corporate governance, financiering en aansprakelijkheid  en de ophanden zijnde nieuwe fiscale wetgeving voor de coöperatie aan bod.  De bijeenkomst werd afgesloten met de huidige trends en nieuwe toepassingsgebieden van de coöperatie onder andere in het licht van de blockchain ontwikkelingen.

Na een laatste discussie werd de middag afgesloten met een borrel. De sprekers op het symposium waren Michiel Beudeker, Peter Dortmond, Cees de Groot, Ger van der Sangen, Iris Wuisman en Niek Zaman. De bijdragen worden gebundeld in een boekje dat binnenkort wordt uitgegeven in de Ars Notariatus serie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.