Universiteit Leiden

nl en

Cornelis de Groot

Universitair hoofddocent

Naam
Mr. C. de Groot
Telefoon
+31 71 527 7234
E-mail
c.degroot@law.leidenuniv.nl

Cees de Groot is sinds 2005 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht als universitair hoofddocent Ondernemingsrecht.

Meer informatie over Cornelis de Groot

Cees de Groot studeerde in 1985 af aan de Rijksuniversiteit Groningen in de afstudeerrichting sociaal-economisch recht. Tijdens het laatste jaar van zijn studie was hij als student-assistent verbonden aan de afdeling Europees en economisch recht. Daarna was hij als onderzoeker verbonden aan de afdeling Sociaal recht van de Universiteit Leiden en als universitair docent aan de afdeling Handelsrecht/Ondernemingsrecht, en is nu universitair hoofddocent Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden. In 1990 promoveerde hij op het proefschrift Netherlands Labor and Co-Determination Law in an EEC Perspective.

Binnen het ondernemingsrecht houdt Cees de Groot zich voornamelijk met de volgende onderwerpen bezig: governance, waaronder corporate governance en semi-public sector and civil society governance, (organieke) medezeggenschap en personenvennootschappenrecht.

Universitair hoofddocent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.36

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Kluwer Law International i.s.m. diverse nationale en buitenlandse universiteiten lid van de redactie van het tijdschrift European Company Law
  • Boom Juridische Uitgevers Lid van de redactie van het tijdschrift Onderneming en Financiering
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.