Universiteit Leiden

nl en

Waarom Boek 9 BW er alsnog moet komen

Dirk Visser, hoogleraar intellectueel eigendomsrecht, en Hanneke Spath, hoogleraar burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit, doen in het mei-nummer van Ars Aequi een oproep om (nu echt) te komen tot een Boek 9 BW met een codificatie van (alleen) de vermogensrechtelijke aspecten van de intellectuele eigendom.

In het artikel, genaamd: Waar is boek 9 dan gebleven? gaan Visser en Spath in op twee vragen:

  • Waarom is Boek 9 BW, het wetboek gereserveerd voor IE-rechten, er (nog) niet, terwijl we wel al geruime tijd een Boek 10 BW hebben?
  • En zou Boek 9 BW er alsnog moeten komen?

Visser en Spath doen een oproep aan de wetgever om (nu echt) te komen tot een Boek 9 BW met een codificatie van (alleen) de vermogensrechtelijke aspecten van de intellectuele eigendom. Deze oproep wordt gesteund door vijftig hoogleraren. U kunt ook zelf uw mening laten horen door te stemmen op de website van Ars Aequi of door mee te discussiƫren op de Facebookpagina van Ars Aequi.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.