Universiteit Leiden

nl en

Stefaan Van den Bogaert en Armin Cuyvers spreken op ASEAN conferentie en modereren Ambassadeursforum

Op 2 en 3 september 2016 vond de International Conference on ASEAN Development (ICAD) 2016 plaats in Leiden. De conferentie had tot doel om vergelijkende inzichten uit de integratiegeschiedenis van de EU te bundelen en te vertalen naar de ASEAN context.

Dit met name met het oog op de ASEAN Economic Community die in 2015 is gelanceerd en sterk geënt is op de interne markt van de EU. Stefaan Van den Bogaert gaf een van de twee Keynote speeches over de meest relevante successen en mislukkingen in het process van Europese integratie. Armin Cuyvers zat vervolgens de ‘Politics and Law chamber’ voor, en gaf een lezing getiteld: ‘Balancing law and politics in regional integration: EU lessons for the ASEAN Economic Community?’ Daarnaast modereerde Cuyvers het afsluitende Ambassedeurspanel met daarin de ambassadeurs van Indonesië, Laos en Thailand. Dit panel werd bijzonder gastvrij ontvangen door de Burgemeester van Leiden in het stadhuis. 

Stefaan Van den Bogaert is hoogleraar Europees recht en directeur van het Europa Instituut van de Universiteit Leiden. Dr. Armin Cuyvers doceert Europees recht aan de Universiteit Leiden en specialiseert zich onder andere in vergelijkende regionale integratie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.