Universiteit Leiden

nl en

Studenten International Studies ontvangen diploma

Precies 194 studenten ontvingen op vrijdag 26 augustus hun bachelordiploma International Studies. 

In september studeerden 250 studenten International Studies af, waarvan 194 hun bachelor diploma ontvingen tijdens de plechtige uitreiking in de Pieterskerk in Leiden. De studentenprocessie – volgens het protocol smart casual gekleed – werd begeleid door het kerkorgel. De zichtbaar trotse docenten volgenden daarna. ‘Hoe graag we jullie ook zien komen, we zien jullie nog liever gaan’, zei André Gerrits, hoogleraar International Studies and Global Politics. ‘Maar natuurlijk wel met een hoop extra intellectuele bagage.’ 

Beste student

Gerrits mocht tevens de Golden Stork award voor ‘Most Outstanding Student’ uitreiken, dit jaar aan Ruth-Marie Henckes. Henckes kreeg een 9,3 voor haar eindscriptie, volbracht het honours programma, liep een semester stage in Tanzania, en was ook nog bijna twee jaar drijvende kracht achter het studentenblad BAIS magazine. Daarmee leverde ze volgens de jury niet alleen een bijdrage aan het studieprogramma, maar ook aan de maatschappij.

Beste thesis

In de categorie ‘Best Thesis’ ging de Golden Stork dit jaar naar Maurice Gajan. Hij schreef zijn bachelorscriptie over de bemoeienis van China met de watervoorziening in de Nijl-delta. Zijn scriptie werd beloond met een 9.3. Terecht, vond de jury, want het onderzoek was niet alleen vergelijkend van aard, maar ook nog eens innovatief en een duidelijke bijdrage aan bestaande literatuur.

‘Den Haag werd gezellig’

International Studies bestaat sinds 2012. ‘In dat eerste jaar voelde het alsof we in een ongemeubileerd appartement trokken’, zei alumnus David Chadwick in zijn toespraak. ‘Het design was weliswaar onberispelijk, maar het was leeg. Dat veranderde toen jullie in 2013 kwamen. Den Haag werd een leuke en gezellige plaats om te studeren. Daar zullen toekomstige studenten jullie dankbaar voor zijn.’

Over International Studies

De opleiding International Studies is een relatief jonge studie, die sinds 2012 wordt onderwezen aan de Campus Den Haag. Vorig jaar studeerde de eerste lichting studenten af. Iedere student heeft de keuze om zich te specialiseren in één van de acht geselecteerde wereldregio’s. Zij verdiepen zich vervolgens in de taal, economie, cultuur en politiek van het betreffende gebied. De studie valt onder de Faculteit der Geesteswetenschappen, en is vanwege het internationale karakter ook erg populair onder buitenlandse studenten. Ongeveer de helft van de studenten komt uit een ander land.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.