Universiteit Leiden

nl en

Proefstuderen bij Leiden Science: bezoekers vertellen

Zelf ervaren hoe het is om te studeren. Een proefcollege volgen om er achter te komen wat de studie precies inhoudt. Of ze nu twijfelen tussen een paar studies of bevestiging zoeken van hun studiekeuze, hiervoor kwamen bezoekers naar Proefstuderen bij Leiden Science.

Myrthe (17, Leiden) en Victoria (16, Soest) - Biologie

Myrthe is naar Proefstuderen gekomen om te ontdekken of Biologie wat voor haar is. 'Ik weet nog niet zeker wat ik wil studeren en dat kan ik het beste ontdekken door echt een kijkje op locatie te nemen.' Victoria weet al zeker dat ze Biologie wil studeren en verdiept zich nu in Leiden: 'Ik vind Biologie in Leiden leuk omdat het zo breed is. Het is ook erg fijn dat je niet alle onderwerpen door elkaar krijgt, maar dat je per vier weken je op één thema richt en dit afsluit met een tentamen.'

Jolie en Roos (17 & 18, Breda) – Life Science & Technology  en Bio-Farmaceutische Wetenschappen

Roos weet zo goed als zeker dat ze Life Science & Technology gaat studeren en hoopt na vandaag de knoop door te hakken: 'Met name het hoorcollege vond ik interessant.'

Jolie twijfelt nog tussen Bio-Farmaceutische Wetenschappen, Life Science & Technology, maar ook Rechten. 'Ik heb nog geen voorkeur en moet snel een keuze maken. Het kan nog alle kanten op. Volgende week bezoek ik nog een voorlichtingsactiviteit en dan hoop ik het te weten. Het wordt in ieder geval een studie in Leiden.'

Roxy (17, Sassenheim) en Anneloes (18, Zuidland) – Bio-Farmaceutische Wetenschappen

Beide dames hebben zich heel goed voorbereid en weten al precies hoe de opleiding in elkaar steekt. Anneloes: 'Ik wilde nog graag het practicum meemaken en vond het heel leuk! Nu moet ik mij alleen nog inschrijven.'

Roxy: 'Ondanks dat ik goed voorbereid was wilde ik graag de studenten ontmoeten en de sfeer proeven bij de opleiding. Hierna ga ik nog online proefstuderen en hopelijk mij daarna aanmelden.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.