Universiteit Leiden

nl en

Masterdag & Minorenmarkt: bezoekers vertellen

Zo’n 400 bezoekers bezoekers kwamen vandaag naar de Masterdag & Minorenmarkt. We vroegen een paar van hen naar hun ervaring.

Melanie en Hester, 2e jaars BFW

Hester: Wij zijn ons aan het oriënteren op de verschillende minoren in Leiden.
Melanie: We hebben gesproken met de voorlichters van de minor Human Evolution en de minor Disease, Signalling and Drug Targets. We krijgen goede uitleg, de voorlichters hebben echt kennis van hun vakgebied.
Melanie: De voorlichters vertellen bovendien erg enthousiast over de minor, waardoor je zelf ook meteen enthousiast wordt.

Sander, 3e jaars Informatica met zijn vader

Sander: Ik bezoek vandaag de presentaties van 2 masteropleidingen op het gebied van informatica in Leiden. Computer Science heb ik net bezocht, straks ga ik nog naar ICT in Business. Ik neig naar ICT in Business, ik volg nu ook al de minor International Intercultural Management, die al een beetje die richting uit gaat. Sowieso wil ik in Leiden blijven want het bevalt goed hier!

Hermen, alumnus en Micha, 3e jrs MST

Micha: Ik twijfel nog tussen de masteropleiding Chemistry of een specialisatie van Chemistry met Science Based Business of Science Communication and Society. En nu ik met een alumnus spreek, merk ik dat het me echt helpt in mijn oriëntatieproces. Ik weet wel dat ik in Leiden wil blijven studeren, vanwege de studievereniging en mijn sociale leven hier.

Hermen: Ik heb een wetenschappelijke master gecombineerd met een specialisatie Science, Communication and Society en ik heb gemerkt dat het belangrijk is om, zolang je nog studeert, de kans te benutten zoveel mogelijk ervaringen op te doen en je te onderscheiden van de rest. Je komt dan beter beslagen ten ijs in een sollicitatiegesprek als je straks bent afgestudeerd.  Deze boodschap geef ik vandaag graag aan de studenten mee.

De master dag gemist?

De Masterdag gemist, maar wel interesse in een van onze opleidingen?  Bekijk welke opleidingen follow-up events aanbieden en meld je aan!

Of bezoek de eerstvolgende Masterdag op vrijdag 4 november 2016.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.