Universiteit Leiden

nl en

Tim Verdoes

Universitair docent

Naam
Dr. T.L.M. Verdoes
Telefoon
+31 71 527 7753
E-mail
t.l.m.verdoes@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-9274-6103

Tim Verdoes studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit (1989). Hij promoveerde in 2005 op het proefschrift: “Naar een metaforische compositie van de (bedrijfs)economie; een zoektocht door de economische kosmos”.

Meer informatie over Tim Verdoes

Leiden Law Blog

Tim Verdoes studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit (1989). Hij promoveerde in 2005 op het proefschrift: “Naar een metaforische compositie van de (bedrijfs)economie; een zoektocht door de economische kosmos”. Zijn onderzoeksinteresse richt zich op de theorie van de (falende) onderneming en de co-evolutie van ondernemingen en markten in de complexiteitseconomie.  Zijn fascinatie richt zich op twee facetten: het veelvuldig falen van ondernemingen en het bestaan van een enorme diversiteit aan ondernemingen.

Langdurig succes van een onderneming is incidenteel; falen is structureel. Onze economie herbergt een enorme diversiteit aan ondernemingen. Jaarlijks komen daar nieuwe ondernemingen bij en verdwijnen andere. De oorzaak hiervan is gelegen in de complexiteit, dynamiek en daarmee onvoorspelbaarheid van de uitkomsten van een strategie, investeringsbeslissing of marketingbeleid. Wisselende interacties tussen entiteiten in de waardeketen kunnen de ‘fitness landscape’ van een onderneming steeds doen veranderen. Een onderneming is een speelbal van deze geaggregeerde interacties en kan maar in zeer beperkte mate leren, evolueren en zich aanpassen. Ons economisch systeem bruist van de dynamiek, er bestaan onnoemelijk veel mogelijkheden om nieuwe ideeën te testen, maar het merendeel daarvan zal falen. Kennelijk bestaat ons systeem juist bij de gratie van dat falen en de variatie die selectie mogelijk maakt. Tim heeft hierover gepubliceerd in tijdschriften en boeken. Ook blogt hij met enige regelmaat over deze onderwerpen.

Tim geeft (of heeft gegeven) onderwijs op het terrein van corporate finance, management en financial accounting, marketing, bedrijfseconomie en business law & economics en de bedrijfswetenschappen. Hij bestrijkt een groot deel van de bedrijfseconomie. Hij is meer een generalist dan een specialist; probeert graag het grotere beeld aan te geven en vakken in hun context te plaatsen. Tim is eveneens betrokken (geweest) bij de Federatie van Belastingadviseurs en Nijenrode Business University. Hij is lid van diverse examencommissies.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Bedrijfswetenschappen

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.26

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.