Universiteit Leiden

nl en

Olaf Dekkers

Hoogleraar Interne Geneeskunde, in het bijzonder de methodologie van klinisch onderzoek

Naam
Prof.dr. O.M. Dekkers
Telefoon
+31 71 526 9111
E-mail
o.m.dekkers@lumc.nl
ORCID iD
null

Professor Olaf Dekkers is hoogleraar interne geneeskunde, voorzitter van de wetenschapsommissie interne geneeskunde van het LUMC en gasthoogleraar van de afdeling klinische epidemiologie in Aarhus, Denemarken.

Meer informatie over Olaf Dekkers

Methodologie van klinisch onderzoek, in het bijzonder interne geneeskunde

Het doel van de leeropdracht is om de kwaliteit van klinisch onderzoek te bevorderen en tevens onderzoek te doen naar validiteit van methodologie voor observationeel onderzoek.

Toepassing van moderne epidemiologische methoden in de interne geneeskunde, met als focus diabetes, schildklier en hypofyse ziekten. Nauwe samenwerking met de afdeling Klinische Epidemiologie in Aarhus (Denemarken, Prof. Henrik Toft Sørensen) voor onderzoek naar endocriene ziekten in Deense databases. Methodologische voorzitter van de richtlijn werkgroep van de European Society of Endocrinology. Betrokken bij richtlijn voor het doen van meta-analyses van observationele studies, in nauwe samenwerking met Prof Matthias Egger (Institute of Preventive Medicine Bern) en Prof. Doug Altman (DepartmeMedical Statistics Oxford). Theoretische evaluatie en validatie van methodologie voor observationele studies (samen met Prof. Saskia le Cessie).

Wetenschappelijke carrière

Studie geneeskunde, tevens studie wijsbegeerte met als afstudeerrichting formele logica. Promotie op niet-functionerende hypofyse tumoren (promotor Hans Romijn), 8 november 2006.  Oratie 24 Maart 2017 ‘Over waarheid en interne ziekten’. Staflid bij de interne geneeskunde en de klinische epidemiologie. 

Hoogleraar Interne Geneeskunde, in het bijzonder de methodologie van klinisch onderzoek

  • Faculteit Geneeskunde
  • Divisie 2
  • Interne Geneeskunde
  • Endocrinologie

Werkadres

LUMC Hoofdgebouw
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Editorial board Plos One Member
  • Gezondheidsraad Lid
  • Wetenschappelijke adviesraad Geneesmiddelenbulletin Voorzitter
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.